Chicago
70°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 2mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
75/59°F
75/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OSTVAREN NAJHUMANIJI CILJ: Niški lekari dobrovoljno operisali vikendom i liste čekanja više nema!

Nakon gotovo 100 dana i 12 uzastopnih vikenda tokom kojih je osoblje Klinike za kardiohirurgiju u Nišu radilo bez novčane naknade, njihov cilj je ostvaren – liste čekanja više ne postoje.

Kako je na svom Fejsbuk napisao direktor ove Klinike dr Dragan Milić, sada u ovoj zdravstvenoj ustanovi postoje samo liste zakazivanja.

„Posle gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda cilj koji je postavila naša Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš da se eliminišu sve liste čekanja za kardiovaskularne operacije je ostvaren. Liste čekanja od danas na našoj klinici ne postoje i nijedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5-15 dana. Od sutra se klinika vraća na redovan režim rada“, napisao je on i dodao:

„Lista čekanja sa 149 bolesnika na početku ove godine prešla je u listu zakazivanja na kojoj se sada nalazi 42 bolesnika! Operacije koje su se prošle godine čekale 3-4 a nekada i 6 meseci više se neće čekati. U ovih 100 dana urađeno je ukupno 248 operacija a prošle godine za isto vreme 117. Samo je u martu mesecu ove godine uradjeno neverovatnih 98 operacija! Broj hospitalizovanih bolesnika u prva 3 meseca prošle godine bio je 145 a ove čak 353! Broj ambulantnih pregleda za period januar-mart ove godine iznosio je 3.014 a prošle godine 1.467. Dakle, u odnosu na prošlu godinu došlo je do dupliranja broja operacija, broja pregleda i broja hospitalizacija…. Jedino je stopa smrtnosti ostala ista – ispod 2% (1.98%) uključujući i hitne slučajeve. Niko od pacijenata koji je operisan tokom vikenda nije preminuo (bilo je sumnje da se vikendom gubi koncentracija u radu pa samim tim da pada i kvalitet rada)… Ova pretpostavka se nije pokazala tačnom…“

Podsećamo, niški lekari odlučili su, krajem prošle godine, da bez bilo kakve novčane naknade operišu pacijente i vikendom, sa ciljam da se smanje liste čekanja koje su tada bile predugačke.

POVEZANE TEME:

INTERVJU, BRANKO DRAGAŠ: Dolazi najveća svetska ekonomska kriza ikada, vadite Vaš novac iz banaka! (VIDEO)

GORAN SAM OSLIKAVA CELU CRKVU: Angažovali ga meštani sela Kamenica, hram će zasijati na Uskrs! (FOTO)

BARBARA RODILA SINA UPRKOS TEŠKOJ BOLESTI: Vodi životnu bitku, oca izgubila u Vukovaru, a muž je svaki dan diže iz kreveta! (FOTO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)