Chicago, IL
70°
Fair
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 44%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 5
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
68°F
66°F
64°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
84°F / 64°F
75°F / 57°F
77°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

BAKA (70) SAMA BRINE O NJEMU: Dejan (9) boluje od nekoliko bolesti, jedva preživljavaju!

Devetogodišnji Dejan ima cerebralnu paralizu, anemiju, epilepsiju i psorijazu. To su sve posledice prevremenog rođenja u šestom mesecu. Živi sa 70-godišnjom bakom.

– Rekli su da se ne nadamo puno, da beba neće možda ostati živa. Međutim Bog mu je podario život i bio je u inkubatoru. Do nekih godinu dana bilo je dobro sve. Mada sam ja primetila da vuče desnu nogu i da ne priča – rekla je Milanka Gašpar, Dejanova baka.

Dejanova majka smeštena je u domu jer se leči od depresije, a oca nije upoznao.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

– Dejanova majka je duševno obolelo lice. Nakon porođaja, ona je došla kući i dobila neku tešku postporođajnu depresiju. Htela je da ubije njega i sebe. Tri godine nisam dobila žute banke i prosila sam da ga vodim u Novi Sad. Tri godine sam ja sa detetom sa 2 kilograma mesa koje sam na špric po 2 mililitra davala. Kada se Kurir pojavio, onda se počelo malo nešto primati. Morala sam da idem ja kao baba, da bih ga zadržala, u Staru Pazovu da polažem za hranitelja. Da polažem s mojim parama, a penzija je deset hiljada dinara. Položila sam za hranitelja i postala sam njegov hranitelj – istakla je baka.

Milanka ima primanje na osnovu Dejanovog stanja, ali kako kaže, to su sredstva namenjena isključivo njegovom lečenju. Kurir je i ranije izveštavao njima i značajno pomogao, ali kriza je ponovo zakucala na njihova vrata.

– Ja kao penzioner nemam pravo ni za kakve nadoknade. Ne mogu da idem da zaradim, da kupim drva. Jer ne mogu ja od njegovog primanja da kupim drva. Ne mogu ja od njegovog primanja ni da kupim meni najpotrebnije, treba pratiti račune. Ako to spomenem Centru za socijalni rad, kažu šta oćete Milanka, vi to dobijate – rekla je baka i dodala:

– Dejanova majka je u Domu za duševno obolela lica u Čurugu, ona je u pelenama. Sad se trenutno je odvedena za Belu Crkvu. Radi se o nekom novom oboljenju. Otišla je pre pet dana, još je na bazi ispitivanja i rade analize. Videćemo kada ih budu do kraja odradili, ali su je počeli inhalirati, pošto se guši.

I na sve diagnoze Dejan je dobio i insulinsku rezistenciju, kaže baka.

– Dobio je on posebnu ishranu. Ja dobijam dobijam tri kile heljdinog brašna. Mora da jede povrće, vlakna, mora da jede bez glutena. Dobio je taj papir. Mene sve to izađe 31.000 dinara mesečno – rekla je baka i dodala:

– Drva nemam. Potrošila sam drva, kupila sam 7 metara, nemam za više. Nemam mašinu, ja ne mogu na ruke da perem. Pacova imamo u kući, miševa imamo u kući. Treba da se kreči, ne mogu da platim 500 evra da se okreči koliko mi traže.

Svi koji žele da pomognu ovoj baki i njenom unuku na bilo koji način mogu da uplate sredstva na Bakin žiro račun.

Uplate na račun: 340-32131039-78

PROČITAJTE VIŠE:

KOMANDIRI ZAVRŠILI HUMANO HODOČAŠĆE: Za 9 dana prešli peške 440 kilometara do Ostroga za malu Anastasiju! (FOTO)

BAKU GREŠKOM PROGLASILI MRTVOM: Objašnjenje koje je porodica dobila ih dodatno uznemirilo!

BAKA ANĐA (94) PREŽIVELA 3 RATA: Videla sam razne užase, bojala sam se da će me zaklati, mislila sam bolje da me upucaju nego to! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: KURIR TELEVIZIJA

YOU MAY LIKE