Chicago
41°
Mostly Cloudy
6:56 am5:13 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 15mph WSW
Humidity: 79%
Pressure: 29.9"Hg
UV index: 0
WedThuFri
41/36°F
43/32°F
34/25°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

ZA MALE ANĐELE: Najbolja dečja knjiga u Srbiji stigla i do Čikaga – „Mamine priče“ u Balkan bakery!

Mame pričaju priče. Žele da deca kroz njih osete sigurnost, mir, da uživaju u avanturama, maštaju, slušaju i vremenom zavole knjigu i čitanje. Ali više od svega, žele da sa decom podele te tihe minute pred prvi san.

Ana Jovanović, autorka knjige za decu „Mamine priče“, želela je isto to. Primetila je da, čitajući poznate bajke, menja sadržaj i ublažava zlodela antiheroja, a naglasak stavlja na dobre osobine junaka priče. Pa je tako vuk postao dobrica koji čuva tri praseta, tata nije ostavio Ivicu i Maricu u šumi, a lovac je pomogao Snežani da pronađe kuću patuljaka.

Vremenom je sa decom počela da priča neke nove priče i tokom godina je nastala zbirka u kojoj su priče pričane „iz glave“ zapisane jedinstvenim stilom pripovedača. U njima ničega nema previše i ničega premalo. Zabavne su, sigurne i tople, a deca su posle njih umirena, ušukana i uspavana.

PRIČE U KOJIMA I ZLOĆE POSTAJU DOBRICE: Autorka Ana Jovanović sa porodicom

Knjiga „Mamine priče“ oplemenjena je jedinstvenim ilustracijama Tatjane Trajković, samostalne umetnice i savetnice u art terapiji i psihodrami, i taj spoj energija dve mame stvorio je knjigu kojoj se deca i roditelji vraćaju i čitaju, gledaju, precrtavaju, prave neke svoje prve knjige.

PRVA KNJIGA IZLOŽENA KAO UMETNIČKO DELO: Knjigu je ilustrovala Tanja Trajković

VIP projekat “Bezbedni klinci” je odabrao „Mamine priče“ kao primer dobrog i bezbednog sadržaja za decu, knjiga je bila eksponat na izložbi Udruženja Likovnih Umetnika Primenjenih Umetnosti i Dizajnera Srbije (ULUPUDS-a) – kao prva knjiga koja je bila izložena kao umetničko delo. Kulturni centri, vrtići, biblioteke i škole organizuju čitanje „Maminih priča“ deci, priče se adaptiraju u školama glume za decu, čitaju se na dečjim festivalima.

 U Srbiji se knjiga može naći u svim lancima knjižara, ali je, kako autorka kaže, jedno od najlepših ovogodišnjih iznenađenja bila „dojava“ jedne mame da je knjigu kupila u Čikagu i da je knjiga sada deo novogodišnjih paketića. 

DVE ŽENE, JEDNA KNJIGA: Pisac Ana Jovanović i ilustrator Tatjana Trajković

Tragom te vesti, Ana je pozvala Balkan Bakery Shop u čikaškom predgrađu La Grange, u kojoj su joj potvrdili da informaciju, a naša ekipa se i lično uverila da je najlepša dečja knjiga Srbije stigla i do naše dece u Americi.

STIGLE I DO AMERIKE: “Mamine priče” na policama “Balkan bakery” u Čikagu

„Osećaj kada neko nepoznat uloži toliki trud i želju da vam izađe u susret je opijajuć. Topao pristup osoblja Balkan Bakery Shop-a neko bi nazvao malim gestom. Mislim da u današnje ludo vreme treba biti zahvalan za svaki gest dobre volje jer je biti dobar često teži izbor“, kaže Ana za Serbian Times.

Ova priča nije novinarska u pravom smislu reči i nije čovek ujeo psa (srećom), ali nas podseća na vreme koje treba da posvetimo bližnjima i onima koji to nisu bili do sada, na ljubav i lepu reč koju možemo da pružamo. Lako je.

Više informacija o knjizi možete naći na ovom Linku: www.mamineprice.rs

A da bi saznali kako da dođete do knjige ako živite u Čikagu i okolini posetite Facebook profil Balkan Bakery Shopa: https://sr-rs.facebook.com/BalkanBakeryLG/

Piše: E.S.T. Foto: Privatna arhiva  

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
AMERIKANKA IZVREĐALA NOLETA I SRPSKI NAROD: Ne priznajem Đokovićevu titulu, Srbi imaju sindrom žrtve!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!