Connect with us

Amerika

TRAMP POSETIO KENOŠU I POSLAO PORUKU REDA I NAPRETKA: Pomoći ćemo svima koji su propatili zbog nasilja! (VIDEO)

Published

on

Američki predsednik Donald Tramp posetio je grad Kenoša u Viskonsinu kako bi podržao sprovođenje zakona nakon što je policijska pucnjava na Afroamerikanca izazvala građanske nemire.

Republikanski predsednik optužio je lokalne demokratske zvaničnike za “uništavanje” grada.

U Kenoši su izbili nemiri nakon incidenta u kojem je upucan Afroamerikanac Džejkob Blejk, o čemu više možete saznati u tekstu na linku ispod.

Ankete javnog mnjenja pokazuju da je Tramp u prednosti nad demokratskim Džoom Bajdenom uoči predsedničkih izbora u novembru.

Predsednik Donald Tramp zalaže se za snažnu poruku “reda i zakona” pred glasanje 3. novembra.

Uprkos tome, i svoje u najmanju ruku kontroverzne prošlosti po pitanju rasizma, o čemu možete pročitati u teksu Serbian Times-a na linku ispod, Bajden je optužio Trampa za podsticanje rasnih podela.

Predsednik SAD je posetio područja grada Kenoše oštećena u demonstracijama i sastao se s lokalnim preduzetnicima kako bi razgovarao o eventualnoj pomoći lokalnoj privredi.

“Nasilničke rulje srušile su ili oštetile najmanje 25 firmi, spalile javne zgrade i bacale cigle na policajce”, rekao je Tramp na okruglom stolu “sigurnost zajednice”.

“To nisu dela mirnih protestanata, već stvarnog domaćeg terora”, istakao je američki predsednik.

Tramp je branio postupke američke policije i optužio medije da su se koncentrisali isključivo na negativne incidente koji uključuju policijske snage.

Takođe je istako da će njegova administracija obezbediti gotovo četiri miliona dolara za pomoć firmama u Kenoši koje su pretrpele štetu u neredima, kao i milion dolara kojima će se finansirati gradske službe odgovorne za bezbednost i sprovođenje zakona.

Tekst: Serbian Times/Radio Slobodna Evropa
Foto: Printscreen YouTube / NBC News

Advertisement