Connect with us

Amerika

NIŠTA IM NIJE SVETO: Pripadnici pokreta Black Lives Matter oskrnavili kuću Elvisa Prislija! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Vila Grejslend, u kojoj je nekada živeo “kralj rokenrola” Elvis Prisli, vandalizovana je grafitima pokreta Black Lives Matter, među kojima su natpisi tipa “stop finansiranju Policije Memfisa”, “Ukinite Odeljenje za migracije i carinu” i „BLM“

Zidove Prislijeve kuće u Memfisu, u saveznoj državi Tenesi, vandali su u nedelju ižvrljali i zapaljivim porukama poput “nema pravde, nema mira”.

Teatar Levit Šel, u kojem je Prisli održao svoj prvi koncert, takođe je vandalizovana sličnim porukama, prenosi Fox News.

Reporterka Fox 13 Šila O’Konor objavila je u utorak ujutro fotografije oštećenih zidova, na kojima su bile poruke o smrti Breone Tejlor, koja je ubijena u Luisvilu, dok je policija sprovodila nalog za upad.

„Radnici čiste nakon što je neko sprejom ižvrljao zidove Grejslenda porukama poput ‘stop finansiranju Policije Memfisa’, ‘Uhapsite ubice Breone Tejlor’, ‘BLM’ i sličnim porukama”, tvitovala je O’Konor.

Među ostalim porukama moglo se videti i: „Ne mogu da dišem“, zajedno sa pozivima za ukidanje policije.

Izvršni direktor Levit Šel teatra razgovarao je sa policijom u Memfisu, rekavši kako je imovina unuštena između 7 sati uveče i 7 sati ujutru.

Procenjuje se da će popravke koštati oko 150.000 američkih dolara, izvestio je Fox 13.

Izvor: Fox News
Foto: Printscreen Twitter @SheilaOConnor

Advertisement