Connect with us

Amerika

SRPSKOM SVEŠTENIKU PRETI DEPORTACIJA IZ SAD: Zbog greške advokata pop Aleksandar strepi sa ženom i troje male dece!

Published

on

Nacionalni savet za crkve SAD bori se da zaustavi deportaciju sveštenika Srpske pravoslavne crkve, nakon što je, kako prenosi News4 Nashville, njegov advokat “zaboravio da pošalje njegovu aplikaciju za versku radnu vizu.

Sveštenik Aleksandar Vujković je inače zaposleni Srpske pravoslavne crkve Svete Petke u Tenesiju, rezident je SAD još od 2014. Uprkos tome što ima suprugu i troje dece koji su rođeni u Americi, Vujković će u avgustu, kako stvari sada stoje, morati da se vrati u Srbiju.

Do problema je došlo jer je njegov advokat navodno zaboravio da priloži Vujkovićevu dozvolu za verski rad, kada je podnosio zahtev za produžavanje Vujkovićeve zelene karte.

Vujković je rekao za medije kako je učinio sve u skladu sa zakonom kako bi došao u SAD, gde pokušava da živi svoj “američki san”. On se retroaktivno prijavio za vizu, ali je svejedno bio odbijen.

Predsedavajući lokalne parohije, Robert Blagojević, brat Roda Blagojevića, smatra da je Vujkovićev slučaj rezultat “lošeg imigracionog sistema”.

“Mislim da na nacionalnom nivou postoji svest da je (sistem) slomljen, i da se nešto mora učiniti. Imate slučaj oca Aleksandra i njegove porodice, koji su izuzetni građani, poštuju zakon, doprinose zajednici i obogaćuju je. Nažalost, pošto je proces takav kakav je, oni će biti kažnjeni”, rekao je Blagojevič za News4 Nashville.

Šta će se dalje dogoditi sa Vujkovićem kada mu istekne viza, nije sasvim jasno.

Izvor: News4Nashville
Foto: Printscreen Youtube / News4 Nashville

Advertisement