Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 11mph SW
Humidity: 44%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
57°F
54°F
50°F
48°F
46°F
ThuFriSatSunMon
52°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 10 months ago

By Antonije Kovačević

SRPKINJA I BOSANKA UHVAĆENE U BEČU: Glumile doktorke, ubrizgavale botoks na crno, oglasio se i austrijski ministar!

Policija u Austriji upala je prošle nedelje u stan u Beču u kom su Srpkinja i Bosanka imale ilegalni kozmetički salon gde su ženama ubrizgavali botoks i filere.

Danima su iz stana u bečkom Šimeringu izlazile klijentkinje otečenih usana i jagodica. To je bilo dovoljno da najverovatnije neko iz komšiluka, obavesti austrijsku policiju o potencijalno ilegalnim radnjama u jednom od stanova. Kada su policajci zakucali na vrata, sa druge strane niko nije odgovarao. Zbog toga su dobili nalog za pretres i vratili se na adresu, a kada su upali u stan, imali su šta i da zateknu.

Nekretnina je bila pretvorena u ilegalni kozmetički salon iako niko od prisutnih nije imao dozvolu za obavljanje kozmetičkih tretmana, niti je iko bio na listi Austrijskog lekarskog društva. Ispostavilo se da je Srpkinja bila „hirurg“ koja je zakazivala preglede, a da joj je Bosanka, koja je inače stomatolog, asistirala vikendom, kada je i dolazila u Austriju.

ZAPLENJEN I NOVAC: Nađeno 10.000 evra u kešu

Dodatno, u toj zemlji je zabranjeno korišćenje botoksa (tačnije botulinum toksina) i davanje filera (poput hijaluronske kiseline) u oblasti kozmetike i estetike od strane stomatologa.

Prilikom pretresa stana koji je nedugo zatim izvršila policija, istražitelji su zaplenili sve supstance koji je dvojac koristio prilikom tretmana i to će biti iskorišćeno kao dokaz u sudskom postupku. Pored toga, zaplenjeno je 10.000 evra u gotovini, za koje se veruje da su stečeni ilegalnim radom.

PREVARA I NADRILEKARSTVO: U Austriji je botox zabranjen

Uhapšenima se na teret stavlja da su počinili prevaru, nadrilekarstvo i prekršili Zakon za strance.

Ministar finansija se oglasio

Ministar finansija Magnus Brauner oglasio se ovom prilikom i istakao da je hapšenje rezultat dobre saradnje službi.

– Ta saradnja dovela je do razotkrivanja i zatvaranja ovog ilegalnog kozmetičkog salona. Nastavićemo da preduzimamo dosledne mere protiv takvih kriminalnih aktivnosti u budućnosti kako bismo zaštitili zdravlje i bezbednost građana. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovoj akciji – rekao je ministar Brauner, preneli su austrijski mediji.

Izvor: Blic Foto: Policija Austrije

YOU MAY LIKE