Connect with us

Srbija

SRBIJA I DALJE ČEKA NA ZVEZDICE: Mišelin odložio izbor restorana za sledeću godinu!

Published

on

Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, kompanija Michelin, koja se osim automobilskim gumama proslavila i kao vodič za najbolje svetske restorane, prinuđena je da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, pa samim tim i da za sledeću godinu odloži seleckiju novih restorana koji će dobiti čuvene Mišelinove zvezdice. Među novim zemljama koje će se po prvi put naći na Mišelinovoj listi, nalazila se i Srbija.

Epidemiološka situacija, koja se poslednjih sedmica drastično pogoršala u mnogim delovima sveta, predstavlja izazov bez presedana za gastronomski i turistički sektor, što utiče i na aktivnost inspektora MICHELIN Vodiča. Zbog toga, Vodič MICHELIN mora da odloži otkrivanje nekih izbora restorana, među kojima su i beogradski za 2021. godinu.

„Zbog pandemije Covid-19, objavljivanje MICHELIN -ovog vodiča za Srbiju, prethodno planirano za 11. decembar 2020. godine biće odloženo.“ rekao je Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Vodiča MICHELIN. “Naši timovi ostaju u bliskoj vezi sa Turističkom organizacijom Srbije i naše interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo nadgledati situaciju i kada se za to steknu uslovi, zajednički ćemo odrediti novi datum za objavu imena izabranih restorana u Beogradu.”

PROČITAJTE JOŠ:

NOVI SKANDAL U ČIKAGU: Nestalo 200.000 dolara posle prodaje Srpske kuće!

PRVE EKOLOŠKE IZBEGLICE IZ SRBIJE: Želimo vazduh, zabrinuti smo za zdravlje naše dece!

BRAVO, PRINČE! Filip Karađorđević poručio Bajdenu: Naneli ste mnogo štete Srbiji, nadam se da nećete ponoviti greške!

Otkrivanje restorana po izboru MICHELIN -a nije odloženo samo u Srbiji, nego i u SAD (u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji), kao i u Evropi – u Velikoj Britaniji i Belgiji. Kriza izazavana pandemijom Covid-19, takođe je uticala na aktivnosti Vodiča u Aziji, gde je odloženo objavljivanje singapurskog izbora za 2021. godinu.

Vodič MICHELIN ostaje posvećen realizaciji svojih aktivnosti u Srbiji, u skladu sa poštovanjem svog tradicionalnog pristupa odabiru restorana koji će se naći u Vodiču i visokim profesionalnim standardima. Anonimni i nezavisni inspektori Vodiča nastaviće svoj rad u Beogradu kako bi, kada se za to stvore uslovi, istakli srpsku kulinarsku scenu na svetskoj pozornici.

Izvor: Michelin
Foto: Jametlene Reskp on Unsplash

Advertisement