Chicago, IL
70°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 16mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 4
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
68°F
68°F
70°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 43°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 4 years ago

By admin

PRIPREME ZA NAJGORI SCENARIO: Preko 1000 policajaca preplaviće centar Čikaga ovog vikenda!

Posle brojnih pljački početkom ove nedelje, Policija Čikaga (CPD) planira da ovog vikenda rasporedi 1.000 službenika širom centra grada, kako bi se sprečile eventualne dalje pljačke.

Gradonačelnica Lori Lajtfut održaće tokom podneva konferenciju za novinare, na kojoj se očekuje da najavi nove korake zaštite privatne i javne imovine u Čikagu.

Policijski nadzornik Dejvid Braun rekao je u četvrtak uveče da će još 1.000 službenika biti stacionirano u centru ovog vikenda. CPD je saopštio da je spreman da odgovori u slučaju daljih nemira.

Braun je u četvrtak predstavio javnosti desetine fotografija navodnih pljačkaša, koje detektivi trenutno aktivno traže.

Čikaška policija pozvala je i javnost da pomogne ukoliko na fotografijama prepozna ljude za koje se sumnja da su opljačkali i uništili imovinu u procenjenoj vrednosti od nekoliko stotina hiljada dolara.

“Ono što želim da pljačkaši shvate jeste koliko smo posvećeni ne samo tome da zaustavimo pljačku, već i da ćemo ako pobegnu, neumorno raditi na tome da ih pronađemo, kaznimo i procesuiraju”, rekao je Braun.

Među fotografijama, nalaze se i slike dve žene za koje policija tvrdi da su provalile u Victoria’s Secret prodavnicu na četvrtom spratu Water Tower Placa-a.

U međuvremenu, vlasnik malog preduzeća Mo Zahid, čiji su lokal oštetili prestupnici, pita se šta će se dogoditi ako pljačkaši pokušaju ponovo.

“Ono što me najviše zabrinjava jeste koliko ljudi učestvuje u pljački. To doživljavam kao uspjeh”, rekao je.

Izvor: ABC7 Chicago
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE