Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 41°F
Ветар: 6mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.89"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
41/32°F
43/34°F

Published 2 godine ranije

By admin

NA KROVU NJUJORKA: Otvoren neboder sa poslednja četiri sprata od stakla, nije za svakoga! (VIDEO)

Željni ste adrenalina i ne plašite se visine? Onda je novootvoreni neboder Van Vanderbilt (One Vanderbilt) u srcu Menhetna u Njujorku pravo mesto za vas. Zgrada koja ima 77 spratova i čija je izgradnja koštala 3,3 milijarde dolara ima poslednja četiri sprata izgrađena od stakla.

Šetnja po ovim spratovima izgleda kao da lebdite nad Velikom jabukom i uopšte ne čudi što se osmatračnice s kojih puca neverovatan pogled na poznatu aveniju Medison nazivaju “levitacija”.

Da bi ugođaj posetiocima bio potpun, tu su brzi stakleni liftovi, koji će vas do 364 metra visine odvesti za svega 42 sekunde. Zgrada Van Vanderbilt visoka je čak 427 metara.

Neboder će početi da prima turiste od 21. oktobra, a cena ulaznice za nezaboravan doživljaj i verovatnu vrtoglavicu biće 39 dolara.

“Mi ćemo posetiocima pružiti najbolji i najfascinantniji pogled na Njujork. Turistička industrija se obnavlja i sada je idealno vreme da se spoje zadivljujući pogled i jedinstven umetnički doživljaj”, rekao je Mark Holidej, prvi čovek kompanije koja je izgradila neboder.

Na vrhu nebodera je postavljena i posebna audio-vizuelna instalacija nazvana “Vazduh”, u kojoj posetioci prolaze prostorijama od ogledala u kojima se kroz podove, plafone i zidove reflektuju najpoznatiji simboli grada.

Za ovu postavku pobrinula se kompanija “Kenzo didžital”, koja radi audio-vizuelne projekcije za muzičke zvezde, modne revije i galerije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / Average Socialite

YOU MAY LIKE