Connect with us

Srbija

NEOBIČNA PORODIČNA TRADICIJA: Mladenovići decenijama idu bosonogi, tabani im čvrsti kao kora drveta! (FOTO)

Published

on

Nekome su teške životne okolnosti odredile da bude go i bos, a drvoseča Đorđe Mladenović iz Starog sela kod Velike Plane sam je odlučio da hoda bez obuće, kaže da mu tako najviše prija.

Bosonogog ga možete ga pronaći u šumi kako priprema drva, livadi ili njivi, i mnogi se kunu da su ga samo jednom u životu videli obuvenog, i to kada je za Badnji dan išao po snegu da traži sveto drvo.

“Najviše se se bavim sečom drva u šumi, ali igram fudbal i vozim kamion, i sve to najlakše mi je kada radim bos. Dogodi se po nekad da se zabode neki trn ili kamičak ali ubrzo ispadne ili ga izvadim, navikao sam tako”, kazao je ovaj bosonogi drvoseča za RINU.

Tradicija da hodaju bosi kod Mladenovića se prenosi sa kolena na koleno. Đorđe nije jedini koji hoda bez obuće i čarapa, već i cela njegova porodica.

“Sve psolove oko kuće radim bez obuće, tako navikao od detinjstva. Кada je malo hladnije pete ispucaju ali to nije strašno, sada su već naši tabani kao hrastova kora čvrsti. Pre više od dvadeset godina ubo mi se šljivov trn za koga kažu da je opasan, ali nakon dve godine taj trn mi je sam ispao i nisam imao nikakve posledice”, rekao je Đorđev otac Živorad.

Mladenovići osim što hodaju bosi po selu, aktivno igraju i veliki fubdal, zanemarujući to što im obuća nije potrebna.

“Teren nam je blizu kuće, kada god se igra fudbal ja im se priključim. Кomšija iz susednog sela ušao je u duel sa mnom udario me u noge. Meni nije bilo ništa, on je povredio svoje, mnogi ne veruju ali imamo svedoke”, dodao je Đorđe.

Ono što je sigurno da su članovi ove porodice na dobitku, jer za razliku od drugih oni ne troše mnogo novca na radne i paradne cipele, patike i čizme.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement