Chicago
66°
Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 87%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 2 years ago

By admin

IZABRALA POSAO KOJI VOLI: Diplomirala ekonomiju kao odličan student, pa postala frizerka!

Umesto za posao ekonomiste za koji se školovala, Nišlijka Ksenija Maslovarić (31) opredelila se za posao ženskog frizera i ta odluka pokazala se kao odlična.

Iza sebe već ima osam godina frizerskog staža, svoj salon i veliki broj mušterija.

Za posao frizera, kazala je Maslovarić za agenciju Beta, odlučila se sticajem okolnosti, kada je, još tokom studija, shvatila da joj posao u struci ne odgovara.

„Radom u struci shvatila sam da mi je potreban posao koji će biti dinamičniji, sa kojim ću biti ispunjenija i koji ću voleti. Odlučila sam da budem isključivo ženski frizer, jer zaista uživam u tome da ulepšavam žene, videći koliko su one srećne i zadovoljne kada im nešto uradim sa kosom“, izjavila je Maslovarić.

Odluka da nakon diplomiranja na Ekonomskom fakultetu u Nišu krene da se školuje za frizera za njenu porodicu i prijatelje predstavljala je veliko iznenađenje, ali su je u potpunosti podržali.

„Očekivanja moje porodice su u vezi ekonomije bila su zaista velika, jer sam bila neko ko je bio i dobar đak i odličan student. Međutim, nisam htela odustati od toga, jer smatram da kada čovek radi ono što voli, da može da napreduje i da se dokazuje i da to zaista ima smisla“, rekla je Maslovarić.

Prema njenim rečima, nije bilo lako završiti Ekonomski fakultet, ali nije bilo lako ni postati ženski frizer.

Posao frizera, dodala je, možda se čini lak, ali nije, naročito sada kada se od frizera očekuje da bude u trendu i stalno se dodatno obučava.

„Možda je meni ekonomija pomogla da na posao frizera gledam malo drugačije, u tom smislu da želim da stalno napredujem, da se usavršavam i da radim na sebi. To daje zaista dobre rezultate za sada. Videćemo za ubuduće“, izjavila je Maslovarić.

Kazala je da ima dosta prijatelja koji su završili fakultet, ali ne rade jer ne mogu da pronađu posao u struci.

Mišljenja je da ljudi ne treba da stoje „u mestu“ već je potrebno da sebe pronađu u nekom drugom poslu, a kada im to pođe za rukom, dodala je, uspeh je zagarantovan.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Pixabay, Pexels

YOU MAY LIKE