Connect with us

Srbija

MARA JE SUPER BAKA: Iako ima 73 godine ona skija, vozi rolere i osvaja medalje u veslanju!

Published

on

Ova žena je dokaz da ukoliko imate dobru volju, u životu prepreke ne postoje. Ona pliva, trči, skija, vozi rolere, vesla i dobitnik više od 50 medalja u disciplini veslanje u skifu – čamcu za samo jednu osobu. Govori nekoliko jezika, članica je Mense, sa koeficijentom inteligencije (IQ) većim od 156. što je čini i jednom od najpametnijih Beograđanki.

Baka Mara je diplomirani matematičar i specijalista za informacione tehnologije. Danas je penzionerka i višestruka državna šampionka u veslanju u veteranskoj kategoriji.

Za Maru se može reći da je u svojoj 74. godini, pravo čudo u Srbiji, jer se njene vršnjakinje uglavnom žale na bolove u leđima i na pogrešne terapije, dok se ona sa druge strane oseća kao devojčica i kaže da zdravlje ide iz glave.

“Ja mislim da zdravlje ide iz glave. Jako mi je žao što sam ja ovakav izuzetak za moju generaciju. To je tužno, jer je sport divna stvar. Ja uživam u sportu i čudi me zašto više žena mojih godina ne čini to isto”, ističe Mara i dodaje da se žene njenih godina ne osećaju dobro zato što su se zapustile.

Kao ćerka Miše Levija, delegata u Ujedinjenim nacijama, koji i otvara prvu ambasadu Jugoslavije u Japanu, upoznaje rano različite kulture i običaje. Od majke Švajcarkinje, od ranog detinjstva uči se redu i radu što prenosi na sve aktivnosti u svom životu.

Ukoliko nešto želite dovoljno snažno i posedujete volju, prepreke praktično ne postoje. Ova baka iz Beograda je živi dokaz te tvrdnje.

“U stvari mi je jako žao što sam ja ovakav izuzetak za moju generaciju. To je tužno. Sport je divna stvar, ja uživam u sportu i čudi me zašto više žena mojih godina ne čine to isto?”, pita se Čabrić i dodaje: “Ne prestajemo da se bavimo sportom zato što starimo, nego starimo zato što prestajemo da se bavimo sportom.”

Izvor: Luftika Foto: Facebook

Advertisement