Chicago
39°
Partly Cloudy
6:39 am7:11 pm CDT
Feels like: 39°F
Wind: 0mph SW
Humidity: 59%
Pressure: 30.32"Hg
UV index: 2
WedThuFri
37/27°F
50/46°F
61/36°F

Published 2 years ago

By admin

AMERIKA SE CRVENI: Mapa otkriva veliku istinu o američkim izborima!

Ako pogledate zemlju koristeći tipičnu izbornu mapu, primetićete da je crvena boja dominantnija u odnosu na plavu, iako je demokratski kandidat Dđo Bajden prema plasiranim statistikama osvojio ovogodišnje izbore.

To je zato što se navedene mape obično zasnivaju na osnovu ukupnog broja glasova. Ali veoma su značajne zemlje koje imaju mali broj stanovnika, koje pokazuju da večinski glasovi pripadaju republikancima, a u stvari nacija je ove godine bila podeljena – sa Bajdenom na oko 74,5 miliona glasova i predsednikom Trampom na 70,3 miliona prema brojanju glasova od subote naveče.

Druga mapa koja sagledava izbora 2020. pokazuje da kada vizualizujete glasanje po broju stanovnika, dobijate potpuno drugačiju sliku izbora.

Koristeći različite boje i veličine tačaka koje reprezentuju glasove birača širom zemlje, Karim Douleb koji radi za kompaniju na polju istraživanja podataka i Džetpek AI napravili su mapu koja pruža jasniji uvid u to kako se glasovi obe stranke raspodeljuju širom zemlje.

Plave tačke se pojavljuju u „čvrstim“ crvenim zonama od Misissippija do Ajdaha. Crvene tačke okružuju velike gradove i dominiraju u mnogim oblastima. Veliki deo mape je bele boje, što objašnjava činjenicu da mali broj ljudi živi na tim teritorijama.

„Nisam prvi i sigurno neću biti poslednji koji je istakao da su tradicionalne izborne mape površan, obmanjujući način za prezentovanje ishoda izbora“, tvitovao je Douleb kada je kreirao verziju svoje mape koristeći postojeću iz izborne trke koja se odigrala 2016. godine, a koja je postala viralna u februaru mesecu.

Izvor: New York Post Foto: Printscreen / Karim Douieb / Jetpack.AI

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)
ANA JE SUPER-MAMA: Barata svim vrstama oružja, ima petoro dece i sva imaju neobična srpska imena! (VIDEO)