Chicago, IL
46°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
45°F
45°F
45°F
45°F
43°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 1 year ago

By admin

LJUBISAVU PIJAVICA UNIŠTILA KUĆU: Oluja odnela čak i betonske stubove, porodica jedva spasila živu glavu!

Apokaliptično nevreme koje je juče u popodnevnim satima pogodilo je opštinu Ljig nosilo je sve pred sobom. Najviše je pogođeno domaćinstvo Ljubisava Jovančića, koje je pretrpelo je veliku materijalnu štetu. Ekonomski objekti kao i poljoprivredna mehanizacija su u potpunosti uništeni. Oštećen je i krov na kući kao i ostatak dvorišta pred naletom pijavice i tornada.

“Ne pamtimo da je ovakva sila zadesila naše selo. Armirani betonski stubovi su počupani iz zemlje, paneli 4×3 metra koji su činili zidove na radionici nema na vidiku kilometrima oko domaćinstva. Obližnja šuma doslovce je “iskrčena” delom gde je pijavica prošla. Višegodišnja stabla su počupana sa korenom iz zemlje. Sačuvali smo glave na ramenima”, rekao je za RINU vlasnik ovog domaćinstva.

Ova porodica se bavi poljoprivredom i stočarstvom pa je uz pomoć komšija uspela da spase oko dve hiljade bala sena.

“Leteli su crepovi sa objekata koji su uništavali objekte, juče smo proživeli pravu apokalipsu”, dodaju žitelji Liplja kod Ljiga.

Prema njihovim rečima na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava, a materijalna šteta na nekoliko domaćinstva ovoj opštini biće sagledana u narednim danima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE