Chicago
50°
Делимично облачно
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 45°F
Ветар: 17mph SW
Влажност: 56%
Притисак: 29.8"Hg
УВ индекс: 2
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 1 godina ranije

By admin

ŠEF CIA TVRDI: Ruska vojska je puna problema, a ljudstvo je samo jedan od njih!

Direktor CIA Vilijam Berns rekao je da ruska vojska ima više problema od ljudstva nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin prošle sedmice naredio mobilizaciju 300.000 rezervista.

Putinova odluka, koja je izazvala proteste i pokušaje bekstva iz zemlje, dolazi u trenutku kada je Ukrajina oslobodila neka područja pod ruskom kontrolom.

“Čak i ako uspe da mobilizuje 300.000 vojnika, on zapravo baca ljude poput topovskog mesa prema frontu. Mnogi od njih neće biti dobro obučeni, mnogi neće imati ni onu vrstu opreme koja je potrebna kao ni logističku podršku. Putinova vojska ima puno drugih problema; ljudstvo je samo jedan od njih”, rekao je Berns za CBS.

“U ovom trenutku je teško je reći blefira li Putin”

Čini se da je Putinova vojna mobilizacija bila potvrda da se rat u Ukrajini ne odvija po planu. Dok je najavljivao taj potez, Putin je nagovestio i mogućnost nuklearnog rata.

“Kada je ugrožena teritorijalna celovitost naše zemlje, da bismo zaštitili Rusiju i naš narod, svakako ćemo koristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju. Nije blef”, rekao je Putin.

Šef CIA kaže da je u ovom trenutku vrlo teško reći blefira li Putin, ali da američka obaveštajna zajednica nije videla nikakve praktične dokaze da se ruski predsednik približava upotrebi nuklearnog oružja.

“Moramo paziti na znakove stvarnih priprema. Kreatori politike takođe treba vrlo direktno da saopšte kakve ozbiljne posledice bi proizašle iz bilo kakve upotrebe nuklearnog oružja”, rekao je Berns za CBS.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / FRONTLINE PBS | Official, Guardian News

YOU MAY LIKE