Connect with us

Amerika

FINANSIJER HAOSA: Džordž Soroš “pljunuo” još 220 miliona dolara za Black Lives Matter!

Published

on

Novac se, prema navodima medija, ulaže u napore za kontrolu sistema glasanja na predsedničkim izvorima 2020. godine i ciljeve radikalne levice

Кrajnje-levičarski orijentisani milijarder Džordž Soroš najavio je da će donirati još četvrt milijarde dolara u kešu radikalnoj organizaciji Black Lives Matter.

Dok je Amerika izgarala u neredima, finansijer rođen u Mađarskoj najavio je da će donirati još dodatnih 220 miliona dolara pokretu BLM.

„Veliki deo Soroševog novca ulaže se u napore za ukidanje policije i kontrolu sistema glasanja za 2020. godinu, otkrila je njegova fondacija.

„Ovo je vreme za hitne i hrabre akcije za suzbijanje rasne nepravde u Americi“, rekao je u saopštenju Aleks Soroš, sin Džordža Soroša i zamenik predsednika porodice Soroš „Fondacije otvoreno društvo“.

Mlađi Soros takođe je razotkrio i svoj radikalno levičarski pokušaj ukidanja američkih zatvora.

„Ove investicije osnažiće dokazane lidere crnačke zajednice da preispitaju i iznova osmisle policiju, ukinu masovno zatvaranje i uklone prepreke mogućnostima koje su predugo izvor nepravde“, rekao je Aleks Soroš.

„Shvatamo da je borba za uklanjanje sistemskog rasizma u toku; od nastanka republike do danas postoji i ugrađen je u svaki nivo vlasti i u naš kazneni i pravosudni sistem “, rekao je predsednik Fondacije za otvoreno društvo Patrik Gaspar.

Iako je 150 miliona dolara sredstava deo petogodišnjeg plana, Fondacija otvoreno društvo kaže da će se 70 miliona dolara odmah potrošiti na planove za „tekuće napore u borbi protiv suzbijanja i dezinformacija birača i osiguravanja sigurnih i fer izbora usled pandemije. “

Ovo se verovatno odnosi na programe glasanja putem pošte i poništavanje zakona o bezbednosti glasačkih listića.

Black Lives Matter je često kritikovan zbog svog sumnjivog finansiranja i skrivene agende za promovisanje marksizma.

Legendarni reper, crnac Lord Džamar nedavno je napao BLM, rekavši da ne podržava grupu jer to “nije naš pokret … dao nam ga je … Džordž Soroš”.

51-godišnja muzička zvezda, koja je 1989. godine pokrenula hip-hip grupu Brand Nubian, tokom nedavnog intervjua za Turning Point USA pitana je da li podržava BLM proteste, na šta je on odgovorio: “Ne. Apsolutno ne.”

Кada su ga pitali da pojasni zašto ne podržava grupu, Lord Džamar je rekao: „Jer ovo nije naš pokret. To je pokret koji su nam dali, znate, Džordž Soros i njegovi jebeni kraljevi. Zato što su videli kako stvari idu i nisu želeli da se to vrati u 60-te – tamo gde su počeci, gde imamo svoj vlastiti, organski pokret.”

Izvor: Neo Nettle
Foto: Printscreen YouTube / Bloomberg Politics

Advertisement