Connect with us

Amerika

AMERIKA PODELJENA: Većina američke dece se vraća u učionice, u Čikagu virtuelna nastava

Published

on

S početkom školske godine deca se fizički vraćaju u školske klupe u nekoliko američkih saveznih država, pa i u onim gde je korona virus još aktivno prisutan. Ipak, karantin je već morao da bude uveden nakon pojave bolesti među učenicima.

U Sjedinjenim Američkim Državama školske ustanove u načelu počinju s radom tokom čitavog avgusta, što je dovelo do podela budući da je epidemija još veoma prisutna u zemlji.

Veći gradovi, među kojima su Čikago, Hjuston, Los Anđeles i Majami, odlučili su se za sada za virtualnu nastavu.

Hibridni model

Guverner savezne države Njujork, koja je proletos bila žarište epidemije, ali je uspela da ograniči njeno širenje, rekao je u petak da škole mogu početi s radom na područjima gde je stopa pozitivnih na testiranju ispod pet odsto, a retultat te savezne države je danas gotovo jedan odsto.

Međutim, grad Njujork koji je objavio da razmišlja o hibridnom modelu po kojem bi deca dolazila u školu jedan do najviše tri dana u sedmici, još nije potvrdio kako će nastava izgledati u septembru za 1,1 miliona učenika u tom gradu.

S druge strane, guverneri republikanskih saveznih država traže da se svi učenici vrate u učionice, u skladu sa stanovištem Donalda Trampa.

Tako su odlučili Misisipi, Džordžija, Tenesi i Indijana, gde je školska godina počela prošle i ove sedmice. Tamo se epidemija stabilizovala tokom jula i početkom avgusta, ali na veoma visokom nivou, pa su države još daleko od toga da smanje veliki broj zaraženih i umrlih.

Izvor: Al Jazeera Balkans
Foto: Pixabay

Advertisement