Connect with us

Amerika

ORGANIZATORI SRPSKOG GLOBALNOG PROTESTA: Dijaspora je uz svoj narod!

Published

on

Uoči globalnog protesta protiv vlasti koji organizuje srpska dijaspora u više od deset gradova širom sveta organizatori iz grupe Democracy4Serbia za Nova.rs kažu da je najvažnija podrška i poruka da je dijaspora uz svoj narod.

Upitani kako je nastala ideja da se napravi globalni protest iz Democracy4Serbia navode da se javila spontano.

Simbol ovih protesta je KLJUČ – oslobađanje Srbije od svakog vida opresije! Sutra na protestu zveckamo zajedno i…

Geplaatst door Democracy 4 Serbia op Zaterdag 8 augustus 2020

“Povezali smo se međusobno, putem socijalnih mreža, sa gradovima koji su već imali proteste i dogovorili zajednički protest. Istog dana i u istom satu će biti organizovani protesti u svim gradovima sa istom porukom. Cilj je da upoznamo javnost u zemljama u kojima živimo sa situacijom u Srbiji”, kažu organizatori.

Na pitanje ko se krije iza organizacije protesta kažu:

“Mi smo skup građana Srbije koji žive u dijaspori, koji nisu mogli da sede i gledaju šta se dešava u našoj zemlji, jednostavno smo morali da uradimo ono šta je u našoj moći. Svi se okupljamo s istim ciljevima i pod protestom koji se zove Democracy 4 Serbia”.

Globalni protest protiv režima zakazan je za 18 časova po našem vremnu i održaće se u Amsterdamu, Briselu (online), Berlinu, Bostonu, Cirihu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, Njujorku, Oslou, Parizu, Pragu, Vankuveru.

Izvor: Nova.rs
Foto: Serbian Times / Democracy4Serbia

Advertisement