Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 1 godina ranije

By admin

ZBOG POMOĆI DŽEFRIJU EPSTINU: Gilejn Maksvel osuđena na 20 godina robije!

Saradnica milijardera Džefrija Epstina, Gilejn Maksvel osuđena je na 20 godina zatvora i novčanu kaznu od 750.000 dolara nakon što je osuđena po pet tačaka za seksualnu trgovinu.

U presudi se navodi da je Maksvel (60) regrutovala mlade devojke za svog bivšeg dečka, milijardera Džefrija Epstina, tokom 1990-ih i ranih 2000-ih.

Epstin je zlostavljao devojčice od 14 godina na svojim imanjima u Njujorku, Floridi, Novom Meksiku i svom privatnom ostrvu na američkim Devičanskim ostrvima Litl Sent Džejms, koje lokalno stanovništvo naziva “ostrvo pedofila”.

Maksvelovi advokati su tvrdili da bi ona trebalo da dobije kaznu između četiri godine i tri meseca i pet godina i tri meseca, pošto je već odslužila dve u saveznom zatvoru u Njujorku.

Advokati su tvrdili da je postala predmet medijskog lova na veštice zbog svoje veze sa Epstinom, međutim, tužioci su insistirali da bi kazna između 30 i 55 godina bila prikladnija.

Porota američkog suda proglasila je Maksvelovu krivom u decembru prošle godine.

Tužilac je, tokom iznošenja završnih reči u saveznom sudu na Menhetnu, rekao da je Maksvelova bila Epstinov “partner u zločinu”.

Epstin se ubio 2019. godine u zatvoru na Menhetnu, dok je čekao suđenje po optužbi za seksualno zlostavljanje.

Bio je registrovani seksualni prestupnik, pošto se 2008. godine izjasnio krivim u vezi sa optužbama za zlostavljanje maloletne devojčice.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Youtube / Westchester Digital Summit

YOU MAY LIKE