Chicago, IL
63°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 51%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
61°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

SEČA RADNIKA U TESLI: Mask otpušta 200 ljudi, zatvara kancelariju u Kaliforniji!

Kompanija “Tesla” zatvara kancelarije u San Mateu, u Kaliforniji, i gasi oko 200 radnih mesta u okviru širih napora za smanjenje troškova, potvrđeno je za CNBC.

U objektu u San Mateu, stotine zaposlenih bilo je zaduženo za beleženje videozapisa iz “Teslinih“ automobila radi poboljšanja tzv. Autopilot sistema, odnosno sistema za pomoć vozaču tokom vožnje.

Dvoje otpuštenih radnika, koji su želeli da ostanu anonimni, izjavilo je za CNBC da znaju da se “Teslin“ zakup poslovnog prostora bliži kraju.

Ovaj proizvođač električnih vozila, koji tek treba da ispuni obećanje o razvoju robotske tehnologije, ranije je preselio izvestan broj zaposlenih iz sektora Autopilot podaci u San Mateu na svoju lokaciju u Palo Altu, u Kaliforniji. Kompanija je ranije takođe zapošljavala i obučavala timove za beleženje podataka u Bafalu, Njujork.

Posao belježenja podataka u “Tesli” obuhvata identifikaciju i opisivanje objekata iz kratkih klipova koje su snimile kamere i senzori na Teslinim vozilima.

Jedan zaposleni je rekao za CNBC da je veliki deo osoblja u San Mateu očekivao da će biti premešten u Palo Alto ili na drugu lokaciju, i da neće izgubiti posao.

Ovaj američki medij, koji je došao u posed audiosnimka sa jučerašnjeg sastanka na kojem su zaposleni obavešteni o otpuštanjima, prenosi kako je menadžerka rekla da je kompanija dala sve od sebe da celi tim Autopilota iz San Matea prebaci na novu lokaciju u Palo Alto.

“Nažalost, nismo mogli. To znači da idemo u restrukturiranje i da su vaše pozicije pogođene“, saopštila im je ona.

Zaposlenima je na sastanku rečeno da će im u narednih 60 dana biti isplaćene pune plate, te da je 28. juni njihov posljednji radni dan. Od njih je zatraženo da odmah ostave laptopove i bedževe na stolovima, i rečeno im je da će putem elektronske pošte biti obavešteni o otpremninama i beneficijama.

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask izjavio je u jednom intervjuu prošle sedmice da “Tesline” nove fabrike u Teksasu i Nemačkoj gube “milijarde dolara” delom zbog poremećaja u lancu snabdevanja koji sprečavaju kompaniju da poveća proizvodnju u oba pogona.

“Obe fabrike, i u Berlinu i u Ostinu, trenutno su ogromni krematorijumi novca“, rekao je Mask.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / TED

YOU MAY LIKE