Connect with us

Amerika

ZAŠTO MEDIJI ĆUTE NAKON UBISTVA 5-GODIŠNJEG DEČAKA: Javnost ogorčena, haštag #SayHisName zapalio društvene mreže!

Published

on

Čemu medijska tišina nakon monstruoznog ubistva petogodišnjaka, dok se igrao isped svojih roditelja i sestara?

Vodeće medijske mreže prećutale su vest o ubistvu Kenona Hinanta, ali je tišinu prekineo haštag ogorčene javnosti – #SayHisName – koji dobija sve više i više podrške na društvenim mrežama, naročito na Tviteru.

Petogodišnjeg dečaka Kenona Hinanta ubio je 25-godišnji Darius Sesoms. Osumnjičeni je upucao dečaka dok se igrao u dvorištu sa porodicom.

Kenonova majka rekla je da se njen sin igrao napolju kada je Sesoms dotrčao do dečaka, pucao mu u glavu, a zatim pobegao.

Doris Librand, komšinica koja je bila svedok pucnjave, rekla je da je za WRAL kako je Sesoms pritrčao Kenonu, uperio mu pištolj u glavu i pucao, pre nego što je pobegao nazad u svoju kuću.

“Moja prva reakcija je bila, igra se sa decom”, rekla je Librand i dodala: “Na trenutak sam pomislila: “To je nemoguće. Ljudi ne trče ulicom i ubijaju decu.”

Sesoms je uhvaćen u ponedeljak uveče – oko 24 sata nakon pucnjave – u obližnjem gradu Goldsboro. Optužen je za ubistvo prvog stepena i zadržan je bez prava na kauciju u zatvoru okruga Vilson.

Sesoms ima obiman krivični dosije koji uključuje više krivičnih prijava za drogu, višestruko kršenje kaznenog postupka i optužbe za posedovanje ukradenog vatrenog oružja.

Jedan komšija je rekao da su Sesoms i Kenonov otac, Ostin Hinant, večerali zajedno u subotu uveče i da je Sesoms bio u kući svog komšije pre ubistva u nedelju.

Do srede uveče i u četvrtak ujutro, haštag #SayHisName je već zaživeo na Tviteru. Mnogi, uključujući i Džejsona Hovertona, istakli su da ne postoji nikakva medijska pokrivenost ubistva Kenona Hinanta od strane glavnih medijskih mreža.

Jedini od velikih mreža koji je izveštavao o užasnoj smrti petogodišnjeg dečaka jeste Fox News. Britanski tabloidi kao što su The Sun, Daily Mail i Independent izvestili su o ubistvu.

Sahrana Kenona Hinanta biće održana u četvrtak uveče, a bdenje je zakazano za petak uveče u 20:00h na stepenicama dvorišta okruga Vilson.

“Želim da se svi pojave za moju bebu, ako me volite i uopšte imate srce ili volite moje dete, molim vas da se pojavite”, rekla je dečakova majka.

GoFundMe kampanja pod nazivom “Pravda za Kenona”, prikupila je skoro 120.000 dolara od kada je pokrenuta u sredu.

Izvor: The Blaze
Foto:

Advertisement