Connect with us

Amerika

ZA NEKE PRAVILA NE VAŽE: Na tajnom venčanju u Njujorku okupilo se 7.000 ljudi bez maski (VIDEO)

Published

on

Dok u Njujorku raste broj obolelih od koronavirusa, u sinagogi u Bruklinu održano je tajno venčanje unuka visokog verskog zvaničnika hasidske zajednice, na kom je prisustvovalo oko 7.000 ljudi. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio izjavio je da će zbog kršenja epidemioloških mera sinagoga morati da plati kaznu od 15.000 dolara.

Hasidska sinagoga u Bruklinu organizovala je u tajnosti venčanje unuka glavnog rabina na kome je prisustvovalo nekoliko hiljada zvanica bez maski.

Uprkos naglom porastu broja obolelih od koronavirusa, gosti su na venčanju održanom 8. novembra u hramu Jetev Lev u Vilijamsburgu igrali i pevali rame uz rame, pokazuju snimci koje je objavio Njujork post.

Sinagoga u Vilijamsburgu, Njujork

Organizatori su osmislili kako da venčanje Džoela Tajtelbauma, unuka glavnog rabina Arona Tajtelmana, sakriju od “nasrtljive štampe i vladinih zvaničnika”, navedeno je u članku jevrejskih novina “Der Blatt”.

“U prethodnih nekoliko nedelja organizatori su neumorno radili na tome da sve protekne u najboljem redu. Sve je išlo od usta do usta, bez ikakvih pisanih poruka, postera na zidovima sinagoge, poziva slanih poštom, i bez izveštaja u medijima, uključujući ovaj”, prenosi Njurok post.

De Blasio je izjavio da je očigledno da su mere socijalnog udaljavanja i nošenja maski koje su naredile gradske i državne vlasti otvoreno prekršene.

Sinagoga, u koju može stati 7.000 ljudi, bila je prepuna, kao što se vidi na snimku.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVI SKANDAL U ČIKAGU: Nestalo 200.000 dolara posle prodaje Srpske kuće!

DA LI MU JE TAMO MESTO? Izložba fotografija Džordža Flojda u Muzeju holokausta izazvala skandal!

TINEJDŽER-UBICA IZ KENOŠE PUŠTEN IZ ZATVORA: Poznati glumac i biznismen platili milionsku kauciju! (FOTO)

Nakon što je članak o tome objavljen i video izašao u javnost Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio izjavi je da zna za venčanje na kom je, uprkos zabrani okupljanja više od deset ljudi, prisustvovalo čak nekoliko hiljda zvanica.

“Zbog tog događaja organizatori će odmah dobiti kaznu u visini od 15.000 dolara, ubrzo će uslediti i dodatne restrikcije”, rekao je Blasio i dodao da su takve stvari potpuno neprihvatljive.

Izvor: New York Post Foto: Printscreen / Youtube/ Sleuth Media

Advertisement