Chicago
36°
Ведро
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph S
Влажност: 74%
Притисак: 29.87"Hg
УВ индекс: 0
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

VELIKA TRAGEDIJA U TEKSASU: U prikolici kamiona 46 mrtvih migranata, među njima i deca, svi stradali od vrućine!

Najmanje 46 ljudi pronađeno je mrtvo u prikolici kamiona u pokušaju krijumčarenja migranata u ponedeljak uveče u južnom Teksasu.

Još 16 osoba koje su pronađene u kamionu prebačeno je u bolnice u San Antoniju, potvrdio je šef policije Vilijam Mekmanus.

On je rekao i da su tri osobe u pritvoru, ali da se ne zna da li su “apsolutno povezane sa ovim ili ne”.

Uzroci smrti žrtava još nisu potvrđeni, iako se pretpostavlja da je uzrok ekstremna vrućina. Zvaničnici su rekli da su preživeli patili od dehidracije i toplotnog udara.

„Pacijenti koje smo videli bili su vrući na dodir. Patili su od toplotnog udara i iscrpljenosti, rekao je šef vatrogasaca Čarls Hud na brifingu za novinare, „Nema znakova vode u vozilu. To je bila prikolica sa hlađenjem, ali na toj platformi nije bilo vidljive radne jedinice naizmenične struje.’

Teksas doživljava talas vrućine skoro rekordnog nivoa, a temperature u San Antoniju su u ponedeljak dostigle najmanje 103 stepena Farenhajta.

Od 16 preživelih, 12 su bili odrasli, a 4 deca, prema zvaničnicima.

Kamion je oko 18 sati pronašla osoba koja je radila u blizini.

Šef policije Mekmanus je rekao da je ta osoba ‘čula vapaj za pomoć i izašla da istraži.’ Rekao je da je osoba po dolasku zatekla vrata prikolice delimično otvorena.

Mekmanus je rekao da ne može da potvrdi da li su sve žrtve pronađene.

„Imali smo očnjake koji su prolazili kroz šumu i možda ćemo to morati da uradimo ponovo sutra na svetlu dana“, rekao je on.

„Teško stanje migranata koji traže utočište je uvek humanitarna kriza“, rekao je gradonačelnik San Antonija Ron Nirenberg, „ali večeras se suočavamo sa užasnom ljudskom tragedijom.“

Izvor: Daily Mail Foto: Daily Mail

YOU MAY LIKE