Chicago, IL
70°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 16mph S
Humidity: 62%
Pressure: 29.33"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
68°F
68°F
64°F
63°F
61°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
48°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 2 years ago

By admin

PREOKRET MEĐU AMERIČKIM GLASAČIMA: Milion razočaranih demokrata prešlo u republikance!

Desetine hiljada birača koji su pomogli demokratama da postave predsednika Džoa Bajdena na čelo Bele kuće sada rado prelazi u republikanske redove, pokazuje analiza birača objavljena u ponedeljak.

Više od milion birača širom 43 stejta prešlo je na Republikansku partiju samo u proteklih 12 meseci, pokazuju istraživanje koje je sastavio Asošiejted pres (AP).

Nigde promena nije vidljivija, prema analizi AP-a, nego u prigradskim okruzima koji se protežu preko Denvera do Atlante, Pitsburga i Klivlenda.

Svi brojevi su loši za demokrate u glasanju koje će odrediti kontrolu nad Kongresom i desetinama guvernera.

Otprilike dve trećine od 1,7 miliona birača koji su promenili svoju partijsku pripadnost prešlo je u Republikansku partiju.

„Bajden i demokrate su nažalost van kontakta sa američkim narodom, i zato birači masovno hrle u Republikansku partiju“, rekla je predsednica RNC Rona Mekdanijel za AP. Ona je predvidela da će „američka predgrađa biti crvena za cikluse koji dolaze“ zbog „Bajdenovih mera povećanja gasa, krize otvorene granice i rastućeg kriminala“.

Ovo nije prvi put da su demokrate upozorene na katastrofu glasanja koja ih čeka na ovogodišnjim poluizborima.

Bajdenov ukupni rejting pada, jer 35 odsto odobrava, a 43 odsto ne odobrava njegovo političko delovanje.

Čak i dok se birači okreću od demokrata i gledaju na Bajdena sa sve većim prezirom, Asošiejted pres (AP) izveštava da široka migracija više od milion glasača, malog dela ukupnog američkog biračkog tela, ne garantuje širok uspeh republikanaca na novembarskim izborima na sredini mandata.

Bajdenove pristalice sve su više zabrinute zbog makroefekta koji oblikuju politički pejzaž ove jeseni kao i zbog neadekvatnog odgovora njihove stranke na ključne brige birača, uključujući rastuću inflaciju, rastuće kamatne stope i rente, krizu otvorenih granica i rastući kriminal .

Jednostavno rečeno, javnost ne kupuje ono što prodaje Demokratska stranka.

Izvor: Breitbart Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE