Chicago
86°
Partly Cloudy
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 88°F
Wind: 7mph E
Humidity: 44%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 8
FriSatSun
79/61°F
79/61°F
77/61°F

Published 4 years ago

By admin

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) IMIGRANTSKA TUGA: Otac i ćerka zagrljeni otišli u smrt pokušavajući da pređu u SAD

Crna stvarnost imigracione krize na američkoj južnoj granici uhvaćena je fotografijom, na kojoj se vide beživotna tela jednog oca iz Salvadora i njegove ćerkice, koji su se utopili dok su pokušavali da pređu reku Rio Grande i uđu u Teksas.

Fotografija je nastala u ponedeljak, a na njoj se vide kako tela Oskara Alberta Martinesa Ramiresa (26) i njegove dvogodišnje ćerkice Valerije leže u vodi okrenuta licem na dole.

Ruka devojčice je i dalje obmotana oko očevog vrata, što ukazuje da se držala za njega u poslednjim trenucima. Tela su otkrivena na obali reke kod Matamorosa u Meksiku, prekoputa Braunsvila u Teksasu, svega kilometar od međunarodnog mosta.

Ramires je stigao u Matamoros u nedelju, nadajući se da će dobiti azil u SAD sa svojom ženom Vanesom i njihovom ćerkom. Ali, kad je shvatio da mogu proći nedelje pre nego što uopšte počne proces dobijanja azila, on je odlučio da prepliva reku.

Novinarka “La Žornade”, koja je čula svedočenje Ramiresove supruge, rekla je da je on prvo prešao reku sa ćerkom i ostavio je na američkoj strani. Onda se vratio po ženu, ali je devojčica ušla u vodu za njim. Vratio se da je spasi i struja ih je oboje povukla.

Ova slika pokazuje sa koliko se opasnosti suočavaju centralnoamerički imigranti koji pokušavaju da u SAD pronađu bolji život. Meksički mediji uporedili su ovu fotografiju sa slikom iz 2015, kad se trogodišnji Sirijac Alan Kurdi utopio kod grčkog ostrva Kos.

Izvor: Srbija Danas Foto: Profimedia

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)