Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 4 godine ranije

By Antonije Kovačević

NOVI PORTAL: Serbian Times za srpsku dijasporu od Tokija do Milvokija!

Od pre nekoliko meseci medijsko nebo je bogatije za Serbian Times (www.serbiantimes.info), “prvi informativni portal srpske dijaspore od Tokija do Milvokija”, kako s ponosom ističu njegovi kreatori.

Ovaj portal kreativno je delo male ekipe iskusnih novinara i urednika okupljenih oko Antonija Kovačevića, poznatog beogradskog novinara, dugogodišnjeg urednika mnogih dnevnih i nedeljnih izdanja u Srbiji, koji od prošle godine živi i radi u Čikagu.

Portal Serbian Times, kako kažu njegovi urednici, “ne bavi se jeftinim i prizemnim sadržajima, dnevnom politikom, rialiti programima, golišavim starletama i estradnim zvezdama”, u šta smo i mi imali prilike da se uverimo…

Njihov je primarni cilj da obezbede blagovremene informacije od interesa za našu zajednicu koja živi u rasejanju, ali i za sve naše ljude koji i dalje žive u domovini. “Želimo da Vas upozorimo, posavetujemo, ali i da vas inspirišemo životnim pričama zemljaka koji su našli svoj put, ne bi li nekome pomogli da nađe svoj”, glasi jedan od njihovih lajt motiva.

“Okrenuti smo budućnosti, ali često koristimo priliku da naše ljude podsetimo na neke istorijske ličnosti i događaje koji su svojim svetlim primerima dale putokaz koji bi trebalo slediti u vremenima koja dolaze. To ćemo činiti i ubuduće”, ističe glavni urednik Serbian Times-a Antonije Kovačević, i dodaje:

Sa portala Serbian Times poručuju da će uskoro pokrenuti veliku akciju povodom popisa koji se sledeće godine održava u Americi, a sa ciljem da se što veći broj američkih građana našeg porekla izjasne kao – Srbi.

“U narednom periodu nameravamo da uvedemo nove rubrike i pozabavimo se još više praktičnim temama koje će biti od koristi srpskoj dijaspori. Od septembra će na našem portalu na pitanja čitalaca odgovarati advokati koji se bave problemima emigracije, poreski eksperti i stručnjaci iz osiguravajućih kuća, lekari, psiholozi, pedagozi…Želimo da našim ljudima učiniti život lakšim, da im pomognemo da reše svoje probleme ili ih na vreme izbegnu”.

Sa portala Serbian Times poručuju da će uskoro pokrenuti veliku akciju povodom popisa koji se sledeće godine održava u Americi, a sa ciljem da se što veći broj američkih građana našeg porekla izjasne kao – Srbi.

I da ta cifra daleko premaši onu od 186.000 sa popisa 2010.godine, što bi srpskoj zajednici omogućilo veći uticaj i povlastice u zemlji u kojoj boravi. U tu kampanju će, kako najavljuju, uključiti poznate srpske sportiste, umetnike, intelektualce…

Tekst: R.P. Foto: Serbian Times

YOU MAY LIKE