Chicago
73°
Mostly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 7mph E
Humidity: 66%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 3 months ago

By Antonije Kovačević

TUŽNA SUDBINA SRBINA KOJI JE POGINUO U SAD: Luka došao u Ameriku da ostvari san, mesec dana pre tragedije diplomirao!

Sredstva za transport i sahranu mladića iz Srbije Luke Ćuka (29), koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Sjedinjenim Američkim Državama, su prikupljena, nakon što je pokrenuta akcija i apel na društvenim mrežama, preko sajta “Gofundme”.

Mladić iz Srbije koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u SAD, nedavno je diplomirao u ovoj državi i imao je velike planove. Kako je rodbina ispričala, Luka je bio vredan mladić, ali je njegove velike snove prekinula stravična nesreća.

Luka je poginuo u Indijani kada je svojim kamionom pokušao da pretekne drugo vozilo. On je tada naleteo na prikolicu još jednog kamiona, koji se kretao drastično manjom brzinom od dozvoljene, Luka je pokušao da izbegne sudar, ali nažalost nije uspeo.

Kako su rođaci nastradalog mladića ispričali samo što je diplomirao.

„Pre 11 godina otišao je u Ameriku, da potraži sreću. Bio je predivno dete, nema reči kojima se može opisati koliko je bio dobar. Nije ga bilo sramota da radi, vozio je tamo taj kamion. Upisao je nešto vezano za menadžment, samo što je diplomirao, pre mesec dana“, objašnjavaju rođaci porodice.

Kako pojašnjavaju, Luka je zbog košarke otišao u Sjedinjene Američke Države.

„Bio je dobar košarkaš, praktično dete kada je otišao tamo. Zbog košarke je otišao. Njegov deda, po majci, bio je Luka Stančić, poznati igrač i trener Metalca i Jugoslavije. Po svom dedi je i dobio ime. Otišao je tamo da bi imao bolji život, a ovako se sve završilo“, rekli su kroz suze za Novu.

Rođaci su naveli takođe i da su informacije u vezi nesreće šture jako i da ne znaju još uvek sve detalje o smrti nesrećnog mladića.

Izvor: Nova.rs Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE