Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

“POTRAGA ZA PODMORNICOM JE BILA ŠARADA!”: Režiser “Titanika” tvrdi da su američke vlasti znale da su putnici odavno mrtvi! (VIDEO)

Američki reditelj Džejms Kameron, koji je režirao film Titanik, izjavio je da je znao da je podmornica Titan uništena manje od 24 sata nakon što je izgubljen kontakt sa njom. On tvrdi da je Amerika već par sati nakon što je Titan izgubio kontakt znala da se desila implozija, ali da je “pustila ljude da trče okolo i pričaju o zvucima lupanja i kiseoniku”.

-Poslao sam mejl svima koje poznajem i rekao da smo izgubili neke prijatelje. Podmornica je implodirala. Sada se raskomadana nalazi na dnu. Poslao sam to u ponedeljak ujutru – rekao je Kameron u intervjuu za Rojters.

Кameronu je navodno rečeno da se u roku od 24 sata od nestanka podmornice Titan začula implozija, a on je potom preko medija pratio potragu, znajući da je sve uzaludno. Filmski stvaralac i stručnjak za duboko more, koji je zaronio do olupine Titanika više od 30 puta, rekao je da mu je u ponedeljak rečeno da su podvodni akustični uređaji registrirali buku od moguće implozije podmornice.

-Ušao sam u trag nekim informacijama koje su verovatno bile vojnog porekla, iako je to moglo biti istraživanje jer postoje hidrofoni po celom Atlantiku, i dobio sam potvrdu da je postojala glasna buka koja je u skladu s implozijom – rekao je i opisao potragu za podmornicom kao “košmarnu šaradu”.

Dodao je da bi voleo da je ranije upozorio na tehnologiju kompanije Oušengejt.

Kaže da je bio skeptičan kada je čuo da ta kompanija pravi podmornicu sa kompozitnim trupom od ugljeničnih vlakana i titanijuma.

-Mislio sam da je to užasna ideja. Voleo bih da sam progovorio, ali pretpostavio sam da je neko pametniji od mene jer nikada nisam eksperimentisao sa tom tehnologijom – rekao je Kameron.

Obalska straža potvrdila “katstrofalnu imploziju”

Američka obalska straža u četvrtak je potvrdila da su svi putnici podmornice Titan poginuli nakon “katastrofalnog” incidenta.

Kontraadmiral Džon Mauger, komandant Prve obalske straže izjavio je da je otkriven repni konus podmornice na oko 500 metara od pramca Titanika na morskom dnu.

-Krhotine odgovaraju katastrofalnoj imploziji komore pod pritiskom. Nakon ovog otkrića, odmah smo obavestili porodice u ime Obalske straže Sjedinjenih Država i cele ujedinjene komande. Izražavam najdublje saučešce porodicama – dodao je Mauger.

POVEZANE TEME:

UŽASNA SMRT PUTNIKA NA PODMORNICI TITAN: Evo kako izgleda implozija, i zašto do nje dolazi! (VIDEO)

TUGA ZA NAJMLAĐIM PUTNIKOM TITANA: Krenuo da bi udovoljio ocu, bio prestravljen i nije želeo da ide!

KO SU PUTNICI NESTALE PODMORNICE? Francuski ronilac koji decenijama istražuje olupinu Titanika, biznismeni i milijarderi! (FOTO)

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Youtube @ABCNews

YOU MAY LIKE