Connect with us

Amerika

TRAMP SE VRAĆA: Bivši predsednik glavna zvezda najvećeg konzervativnog događaja u SAD!

Published

on

Donald Tramp će održati govor na Кonzervativnoj konferenciji za političku akciju (CPAC) u Orlandu na Floridi narednog vikenda, u svom prvom javnom nastupu od napuštanja Bele kuće, prenose američki mediji.

Očekuje se da će Tramp održati glavni govor u nedelju 28. februara, poslednjeg dana konferencije, izvesto je New York Post, pozivajući se na portparola CPAC-a.

To će biti prvo direktno javno obraćanje Trampa od kada mu je 20. januara, istekao mandat. Kako je istovremeno njegov nalog suspendovan na Tviteru, Tramp je barem naizgled, neuobičajeno tih tokom prvih nedelja novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

Tramp je prethodnih godina bio redovni govornik na CPAC-u, a čuven je postao momenat kada je bivši predsednik grlio američku zastavu na sceni, da bi sledeće godine performansu dodao i poljubac.

Od Dana inauguracije, Tramp se povremeno oglašavao izjavama putem „Кancelarije bivšeg predsednika“, koju je brzo preimenovao u „Кancelariju Donalda J. Trampa“.

U sredu je Tramp pozvao Fox News kako bi odao počast konzervativnom radijskom voditelju Rašu Limbau, a napomenuo je i kako je pobedio na izborima u novembru.

“Raš je mislio da smo pobedili. Кao i ja. Mislim da je sramotno šta se dogodilo. Bili smo poput zemlje Trećeg sveta u izbornoj noći. Razočaran sam se prebrojavanjem glasova. Mislim da je sramotno to što se dogodilo”, ‘, rekao je Tramp u razgovoru sa Fox News-om.

CPAC, jedan od najvećih događaja u konzervativnom kalendaru, obično se održava u Nešnal Harboru, u državi Meriland, ali su ga organizatori ove godine preselili na Floridu kako bi izbegli stroga ograničenja usled pandemije koronavirusa.

Izvor: Daily Mail
Foto: Printscreen YouTube / CBS News

Advertisement