Connect with us

Amerika

KRAJ JEDNE ERE: Srušen hotel Tramp Plaza, mediji likuju! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Pod naslovom “Završena Trampova era u Atlantik Sitiju sa 3.000 štapina dinamita”, dnevni list Njujork tajms javlja da je danas srušen nekadašnji hotel i kockarnica “Tramp Plaza” u tom gradu. Do rušenja došlo posle manje od mesec dana od kada je bivši vlasnik hotela i bivši američki predsednik Donald J. Tramp napustio Belu kuću nakon izgubljene trke za reizbor na funkciju predsednika.

Hotel Plaza koji je otvoren 1984. godine, izgradio je bivši američki predsednik Donald Tramp, imao je 39 spratova i svojevremeno je bio simbol Atlantik Sitija.

Rušenje hotela Tramp Plaza / Printscreen Twitter@NBCNews

Zatvoren je 2014. godine nakon što je bankrotirao, a zgrada je poslednjih godina toliko propala da su počeli da otpadaju delovi fasade sa nje.

Brojne američke televizijske stanice su uživo prenosile rušenje ovog zdanja, koje je u 9:08 časova sravnjeno sa zemljom i pretvoreno u gomilu šuta i dima.

Njujork Tajms navodi da su posmatrači na ulici, i oni koji su iz automobila želeli da uživo gledaju rušenje, morali da plate 10 dolara.

Zemljište na kojem se nalazio hotel kupio je investitor Karl Ihan.

Njujorški list dodaje da ovo nije bila ni najveća, ni najbolja eksplozija ikada izvedena detoniranjem 3.000 štapića dinamita.

Napominje, takođe, da je do rušenja došlo posle manje od mesec dana od kada je bivši vlasnik hotela i bivši američki predsednik Donald J. Tramp napustio Belu kuću nakon izgubljene trke za reizbor na funkciju predsednika.

Tramp Plaza bio je prva od tri kockarnice u Trampovom vlasništvu pre kraha njegovog kockarskog biznisa u Atlantik Sitiju. Rušenje simbolično označava kraj Trampove ere u tom gradu.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter@keithboykin

Advertisement