Connect with us

Amerika

MEDIJI, KADA ĆETE POČETI DA SE BAVITE ISTINOM? Trampov advokat ismejao novinarku CBS-a i bacio mikrofon! (VIDEO)

Published

on

Trampov advokat Majkl van der Vin ismejao je “cmizdravim” glasom voditeljku televizije CBSN Lani Zak pre nego što je skinuo i bacio mikrofon. Vin je optužio Demokrate za lažiranje dokaza na suđenju Donaldu Trampu, dok je voditeljku okrivio za umanjivanje njihove krivice.

Branilac Donalda Trampa ljutito je izašao sa intervjua, a voditeljki je takođe rekao i da “ne razume slučaj”. Van der Vin je bio vidno iznerviran zbog novinarke koja je, kako tvrdi, pokušala da opravda Demokrate iako je jasno da su lažirali dokaze.

“Osujetio sam pitanje koje je trebalo da poruči: ‘U redu je da varaju.’ To je bilo vaše pitanje, ‘Zar nije u redu da varaju. Samo malo su varali.’ Vi ste rekli ste: ‘Da budemo iskreni, u pitanju je samo štiklirana verifikacija na Tviteru.’ To ste rekli”, kazao je van der Vin oponašajući podsmešljivo glas novinarke, nekoliko trenutaka pre nego što će napustiti intervju.

“Morate stajati iza svojih reči. To je problem – mediji moraju početi da budu dosledni istini. I ne pokušavajte da stvorite narativ”, dodao je.

Nakon toga, Majkl van der Vin je skinuo mikrofon, bacio ga na zemlju i napustio intervju.

Van der Vin je tokom intervjua ispričao kako demokrate nisu porekle da su lažirali dokaze, prikazujući tvit koji je pogrešno prikazivao plavu potvrdnu oznaku za verifikovani nalog na Tviteru, kao i da je tvit postavljen 2020. godine, umesto 2021. Primećene su i druge „selektivne obrade“ priloženih dokaza i snimaka.

“Čekaj, čekaj, čekaj, čekaj, čekaj. To ti nije dovoljno?”, pitao je van der Vin novinarku.

“Nije u redu ‘malo’ lažirati dokaze. Mediji u ovoj zemlji moraju početi da pričaju pravu priču. Mediji pokušavaju da podele ovu zemlju. Кrvoločni ste za rejting i kao takvi postavljate pitanja koja su već osmišljena sa obrascem. Vaše izveštavanje je toliko iskrivljeno da mora prestati. Morate prestati i početi da izveštavate više kao što to radi PBS, a ne kao emisija koja uopšte nema novinarski integritet”, rekao je.

“Umoran sam od pristrasnih medija sa obe strane – leve i desne. Ono što ova zemlja želi, ono što ovoj zemlji treba jeste da se država ujedini. Da uzmemo levo i desno i nađemo sredinu”, zaključio je.

Van der Vin je tokom proteklih sedmica nekoliko puta dospevao u naslove tokom izlaganja Trampove odbrane. Takođe, kuća advokata je napadnuta i i vandalizovana grafitima, nekoliko sati pre istorijske oslobađajuće presude bivšem predsedniku.

Izvor: Daily Mail
Foto: Printscreen YouTube / … of record

Advertisement