Chicago, IL
57°
Cloudy
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 16mph SSW
Humidity: 44%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 36°F
54°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 61°F
72°F / 57°F

Published 3 years ago

By admin

TOLIKO O SLOBODI MEDIJA: Bajden traži od novinara da dostave pitanja pre dnevnih konferencija za štampu!

Administracija Džoa Bajdena vratila je dnevne konferencije za štampu, iako očigledno nije spremna da se suoči sa iznenadnim, teškim pitanjima novinara.

Kako prenosi Daily Beast, Bajdenov tim za komunikacije sa javnošću zatražio je od medija da svoja pitanja dostave osoblju Bele kuće pre dnevnih konferencija sekretarke za štampu Jen Psaki, po svemu sudeći, kako bi izbegli da odgovore na teška pitanja novinara.

O tom problemu razgovaralo se tokom sastanka Udruženja dopisnika Bele kuće prošlog petka. Novinari su navodno uznemireni zahtevom Bele kuće, jer se plaše da će to uticati na percepciju koordinacije između administracije i medija.

“To uopšte nije slobodna štampa”, rekao je jedan izveštač iz Bele kuće, prenosi Daily Beast.

PROČITAJTE JOŠ:

ZBOG DUBOKIH PODELA U DRUŠTVU: Zahtev za kupovinu oružja podnelo 40 miliona Amerikanaca

NAJVEĆI PORAST BROJA UBISTAVA U ISTORIJI: SAD se suočavaju sa nezapamćenim talasom nasilja!

BUDUĆNOST ŠKOLSTVA U AMERICI: Novi zakon u Ilinoju prestravio roditelje, evo šta predviđa! (VIDEO)

“Iako je olakšanje videti da se dnevne konferencije vraćaju, posebno uz posvećenost činjenicama i informacijama, štampa zaista ne može da radi svoj posao u informativnoj sobi ako Bela kuća može da bira pitanja koja želi”, dodao je izveštač.

Zapravo, čelnici Udruženja dopisnika Bele kuće savetovali su novinare da se “povuku” i ustanu protiv zahteva ili da se ne povinuju u potpunosti.

Bajdenova administracija tvrdila da zahtev za dostavljanje novinarskih pitanja nije pokušaj izbegavanja odgovora, već pokušaj razumevanja “pulsa izveštavanja” datog dana.

“Cilj nam je da svakodnevne konferencije učinimo što korisnijim i informativnijim kako za novinare, tako i za javnost”, rekla je portparolka Bajdenove administracije.

U međuvremenu, Erik Šulc, bivši zamenik sekretara za štampu u Obaminoj administraciji, izjavio je kako je zahtev Bajdenovok tima prilično uobičajen, jer daje osoblju dovoljno vremena da se pripremi za dnevni brifing.

Izvor: The Blaze
Foto: Printscreen YouTube / Yahoo Finance

YOU MAY LIKE