Connect with us

Srbija

TAJNA CIA DOKUMENTA OTKRIVAJU: Evo kako se Tito razveo od Jovanke Broz

Published

on

Juče smo našim čitaocima predstavili CIA dokument “RDP-82-00457R003500030004-0” sa kog je skinuta oznaka tajnosti, a koji u sebi sadrži zanimljiv izveštaj o jednom od najmoćnijih ljudi u SFR, Aleksandru Leki Rankoviću, i njegovoj maničnoj kupovini dijamanata širom zemlje.

Danas vam donosimo nešto kraći dokument RDP81T00368R000100010036-8, koji se bavi intrigantnim pitanjem iz privatnog života jugoslovenskog lidera Josipa Broza Tita, tačnije njegovim razvodom s Jovankom Broz.

“Poravnanje dogovoreno u brakorazvodnom procesu predsednika Tita uključuje mere koje nastoje da osiguraju socijalni status njegove bivše žene, nakon Titove smrti, kao i produžetak kontrole nad njenim mogućnostima da učestvuje u političkim događajima. Jovanka Broz, koja je izopštena iz Titove vile od avgusta 1977. godine, živi u maloj gostinjskoj vili na obodu Titovog rezidencijalnog kompleksa u Beogradu. Njen kontakt sa spoljnim svetom nadgledaju čuvari, koji su u kontinuiranom kontaktu sa bliskim prijateljima u vojnom vrhu, koji je i doveo do optužbi o njenom mešanju u državne poslove i njene eventualne sramote”

Izvor: CIA

Advertisement