Connect with us

Srbija

KOLEKCIJA “KORONA 2020”: Ovo su najlepše maske koje se proizvode u Srbiji (FOTO)

Published

on

Maske ćemo nositi duže nego što smo mogli da predvidimo na početku pandemije. Baš zato, pošto su postale sastavni deo naših autfita, možda bi trebalo da ih biramo kao modne detalje.

Nošenje platnenih maski je isplatljivije od papirnih koje nosite par sati i bacite. Naravno, pod uslovom da ih redovno perete.

Zato ne čudi da su kreativci iz Srbije koji ih prave pustili mašti na volju i učinili nam ovo leto bar malo podnošljivijim. Dezena ima zaista mnogo, kao i materijala od kojih se maske prave, a pre nego što vam pokažemo neke koje su izdominirale na društvenim mrežama, samo da pomenemo jedan zanimljiv podatak. Na sajtu Etsy u aprilu devetoro ljudi u sekundi je pretraživalo baš maske.

View this post on Instagram

NOVO U PONUDI 😊 DEČIJE MASKICE 😍 Cena 250 din

A post shared by Pupa Print (@pupa_print) on

U glavama mnogih od nas one možda nikada neće postati modni detalj, ali činjenica je da zauzimaju veći deo našeg lica, svaki dan, pa se samim tim često i više primećuju od ostatka autfita.

View this post on Instagram

Dezen broj #9 😍

A post shared by Maske za lice (@maske.beograd) on

Pogledajte neke od najlepših maski koje smo pronašli na društvenim mrežama, a prave se kod nas.

Na Instagram profilu Ruke govore su dostupne maske za gluve koje pravi jedna Aleksandra. S obzirom na to da gluve osobe koriste srpski znakovni jezik i da su im sredstvo komunikacije ruke i čitanje sa usana, tokom pandemije i mera zaštite, komunikacija im je otežana, a često i nemoguća. Kad odu kod lekara ne mogu da razgovaraju sa doktorom, zbog maske koja im prekiva usta. Aleksandra pravi maske sa prozirnim delom koje rešavaju ovu vrstu problema. Bravo!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen / Instagram@neomamask

Advertisement