Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

SVEČANO U ČIKAGU: Avion “Er Srbije” dočekan vodenim topovima, uspostavljena direktna veza sa Beogradom (VIDEO)

Avion nacionalne kompanije Er Srbije koji je jutros rano poleteo iz Beograda, sleteo je u Čikago, na Međunarodni aerodrom “O’Her”, gde je dočekan vodenim topovima. Avion koji nosi naziv “Nikola Tesla” sleteo je na Terminal 5, koji je zvanično otvoren u januaru ove godine. U čast prvog leta na samom aerodromu priređen je i svečani doček.

Dobrodošlicu putnicima i kompaniji Er Srbija, u ime gradonačelnika Čikaga Brendona Džonsona i cele vazduhoplovne avijacije, poželela je komesarka čikaškog Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Dzejmi Ri.

– Radujemo se dugom i trajnom partnerstvu, ali i tome što Čikago ponovo povezujemo sa jednim od najstarijih evropskih gradova. Tehnički, ovo je obnova starog leta, koji je poslednji put realizovan na današnji dan, 17.vmaja 1992.godine. U tu čast, ova dva leta nosiće iste oznake, kao i nekadašnji letovi – istakla je komesarka Ri.

POSLE 31 GODINE: Ime srpske nacionalne kompanije ponovo na aerodromu u Čikagu

Navela je da će putnici koji dolaze iz Srbije imati na raspolaganju veliki broj opcija ka mnogim destinacijama sa aerodroma “O’Her”.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek poručio je da su sa ovim letom Beograd, Srbija i Zapadni Balkan mnogo bliži.

– Došli smo danas iz Beograda za 9 sati i 53 minuta, što je neverovatno kratko vreme. Danas su sa nama bili putnici koji su leteli tim poslednjim letom pre 31 godine, s druge strane bili su i putnici koji tada nisu ni bili rođeni. Ovde smo zbog svih vas, naša vrata su vam uvek otvorena, dobrodosli – poručio je generalni direktor Er Srbije.

Ambasador Đurić i konzul Jović na dočeku

Dočeku su prisustvovali i regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ambasador Srbije u SAD-u Marko Đurić i generalni konzul u Čikagu Damjan Jović.

Prvi let do Čikaga je uspešno realizovan, a putnici će imati priliku da na ovoj relaciji lete dva puta nedeljno, sredom i subotom. Od 12. juna na raspolaganju će biti i treći polazak, ponedeljkom.

Letovi će se obavljati avionima tipa Erbas A330-200 iz flote širokotrupnih aviona avio – kompanije.

U Čikagu živi više od 350.000 srpskog porekla, ali i veliki broj ljudi sa Zapadnog Balkana, kojima će ova linija olakšati putovanje do Srbije, ali i celog regiona.

POVEZANE TEME:

OSTVARILA SVOJ SAN: Sara jedina glumica sa Balkana koja je zaigrala u meksičkim sapunicama! (FOTO)

NAJLEPŠA ŽENA PILOT U SRBIJI: Ivana Milojević živi svoj san, devojčicama dala savet zlata vredan! (FOTO)

Tekst: Serbian Times, Tanjug Foto: Air Serbia, Svetozar Dančuo

YOU MAY LIKE