Connect with us

Srbija

SVE TEŽA SITUACIJA: Srbija druga u Evropi po broju novozaraženih na milion stanovnika!

Published

on

Srbija se nalazi na drugom mestu u Evropi po broju novih slučajeva koronavirusa na milion stanovnika u poslednjih sedam dana, pokazuju najnoviji podaci sa sajta worldometers.info.

Najviše novozaraženih na milion stanovnika ima Crna Gora (6.611), a iza Srbije (5.059) su Slovenija (3.225), Velika Britanija (3.212) i Litvanija (2.429). Mesto među prvih deset zemalja po tom parametru zauzela je još jedna država sa prostora bivše SFRJ – Hrvatsku, koja se nalazi na devetoj poziciji (1.700).

U poslednjih sedam dana u Srbiji je evidentirano ukupno 45.755 novoobolelih, što je skok od oko 50 odsto u odnosu na prethodni sedmodnevni period, kada je bilo zabeleženo 30.556 novih slučajeva. Procentualno veći rast na nedeljnom nivou imaju samo Rumunija, Slovačka i Andora.

Najveći broj novozaraženih na sedmodnevnom nivou u Srbiji registrovan je u periodu od 28. novembra do 4. decembra prošle godine, kada je otkriveno 50.946 novoobolelih. Upravo u tom periodu (1. decembar) zvanično je bilo najviše novih slučajeva na dnevnom nivou od početka epidemije – 7.999.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / KTV Televizija – Zvanični kanal

Advertisement