Chicago, IL
64°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 64°F
Wind: 11mph SSE
Humidity: 31%
Pressure: 29.57"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
61°F
59°F
55°F
57°F
57°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 21°F
46°F / 32°F
46°F / 37°F
59°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

ŽELJKO NA IVICI SUZA: Partizan uradio sve da se dostojanstveno oprosti od Dude! (VIDEO)

Željko Obradović bio je utučen zbog smrti Dušana Ivkovića i nije mu bilo lako da govori o odnosu sa velikanom košarke.

Posle pobede Partizana nad Efesom (92:85) u prijateljskom meču, oproštajnom za Novicu Veličkovića, Obradović je govorio za klupsku televiziju.

„Dan koji je prepun emocija. Hajde da probam da krenem nekim normalnim redosledom i da se prvo zahvalim ekipi Efesa, koja je došla da uveliča ovu utakmicu Novice Veličkovića. Za njega i za sve nas bila je čast da se igra u Areni da i oproštaj bude protiv evropskog prvaka. Zaista hvala svim članovima Efesa, počev od trenera Atamana. Ispoštovali su svaki detalj koji smo dogovorili pre utakmice. Hvala što su došli i uveličali ovaj meč“, izjavio je Obradović.

Posebnu poruku ima za Veličkovića.

„Naravno da mi je drago zbog Novice da je sve lepo proteklo. Igrač je koji je obeležio epohu u Partizanu. Sve je bilo evidentno načinom na koji ga je publika pozdravila, koliko su uz njega i koliko je lep govor održao. Setio se svega što je bitno da pomene. Čestitam mu na svemu što je dao Partizanu i naravno, pozvao sam ga da kad god može dođe na trening i da bude sa nama. I ono što je važno je da je večerašnja utakmica bila prva pred našim navijačima, hvala im što su došli u tolikom broju, što su podržali ovaj novi tim koji je tek na početku i što su ispratili mog velikog prijatelja i kuma Dudu Ivkovića na način kako je on to zaslužio. Meni lično je mnogo težak dan. Mnogo je emocija. Probao sam da što više budem skoncentrisan na utakmicu. Igrači su odigrali izuzetno borbeno, sa druge strane Efesu je falilo malo igrača i naravno, igrali su na malo opuštenijem nivou od onoga na kojem inače igraju“.

Poznato je da su Obradović i Ivković bili veliki prijatelji i kumovi, zajedno su i dolazili do pojedinih uspeha.

„Još jednom, mnogo mi je žao što sam jutros dobio tragičnu vest. Ne bih mnogo da pričam o mom i Dudinom odnosu, to je opšte poznato. Mislim da je Partizan uradio sve da se večeras oprosti od Dude na dostojanstven način. Naravno, nije zadnji put, već će biti oproštaja i u budućnosti. To je čovek koji je dao mnogo toga Partizanu.“

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter; YouTube / BC Partizan TV

YOU MAY LIKE