Chicago, IL
54°
Mostly Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 4mph SSW
Humidity: 46%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
50°F
48°F
43°F
41°F
39°F
MonTueWedThuFri
63°F / 52°F
64°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

RIČARD GRENEL: Građani Balkana zaslužuju predsednika SAD koji misli na njih!

Izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je da građani Balkana zaslužuju predsednika SAD koji na njih obraća pažnju.

Grenel je na Tviteru napisao da je veliki neuspeh tima sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena to što je zanemarila rezultate koje je na Blakanu postigla Trampova administracija.

Grenel je podelio i video poruku objavljenu na Jutjub kanalu Američkog centra za pravo i pravdu, čiji je viši savetnik i u kojoj je podsetio da je tadašnji predsednik SAD Donald Tramp u septembru 2020. godine doveo u Ovalni kabinet predstavnike Beograda i Prištine koji su potpisali istorijski ekonomski sporazum, ali da je Bajdenova administracija propustila priliku koju im je Tramp dao.

Grenel je podsetio da je u sporazumu postojao jednogodišnji moratorijum za Prištinu da traži priznanje od strane međunarodnih organizacija, za kampanju Srbije da traži povlačenje priznanja tzv. Kosova, kao i da razgovori budu nastavljeni za godinu dana.

On je konstatovao da je ta obaveza prestala u septembru ove godine i za to okrivio administraciju sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena.

Grenel smatra da sadašnja adminisatracija SAD nije čak ni pokušala da produži „taj momenat dogovora, kada su se dve strane saglasile da će pokušati da nađu zajedničku osnovu da krenu napred“.

U video poruci se nižu fotografije sa sastanaka koje je Grenel imao sa predstavnicima Beograda i Prištine, kao i sa potpisivanja Vašingtonskog sporazuma u Beloj kući.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / PBS NewsHour

YOU MAY LIKE