Chicago
73°
Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 3 months ago

By Antonije Kovačević

ŠTA DA RADIŠ U ČIKAGU KAD SI GLADAN I ŽEDAN? Balkan Bakery ima nove letnje poslastice i osveženje za decu i odrasle! (VIDEO)

Svi koji žive u Čikagu i okolini odavno znaju – Balkan bakery je mesto gde se provereno leči balkanska nostalgija i to najboljom mogućom terapijom – čulima. Ukusom, mirisom, pogledom! I tako već punih 16 godina…

Oni koji jednom probaju uvek se vraćaju, a neki voze i po sat vremena samo da bi ujutru za doručak pojeli burek ili pitu sa domaćim kiselim mlekom, popili kafu sa kroasanom, pojeli kosovsku baklavu sa orasima ili šljivama ili neku drugu od brojnih poslastica, ili preuzeli svoj slavski kolač, žito ili ketering sa bezbroj varijacija i kombinacija.

Ovog leta imaćete još nekoliko jakih, ukusnih i osvežavajućih razloga da svratite do Balkan bakery!

Noviteti na meniju su četiri vrste slasnih slanih i slatkih palačinaka (o čemu i lično mogu da posvedočim), zatim nekoliko vrsta smothie-ja i ledenih kafa sa raznim sastojcima, a tu su i osvežavajuće limunade i oranžade, kao i detox sokovi ceđeni direktno iz voća!

I to nije sve! Uskoro će svi klinci i klinceze, ali i oni stariji, ovde moći da probaju najbolji italijanski sladoled GELATO, napravljen od najkvalitetnijih sastojaka, sa ukusom lešnika, vanile, čokolade, jagode, straćatele, malage, almond pistachio i tiramisu!

A tu je i letnja bašta u kojoj mogu na tenane da ga degustiraju…

O tim novim specijalitetima na meniju Balkan Bakery razgovarali smo sa Marijom Pejković, vlasnicom pekare:

Pored Balkanaca, sve je više i Amerikanaca koji su otkrili tajne ove porodične pekare i koji sada bez akcenta znaju da izgovore: bu-rek, pi-ta ili ži-to… Ovde možete sresti ljude sa svih strana sveta koji imaju jednu zajedničku crtu – vole da jedu svežu, proverenu, kvalitetnu, domaću hranu.

Kao što je Maja već pomenula, u Balkan Bakery ćete naći i veliku ponudu prehrambene robe iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Od popularne “plazme” i “noblica”, slatkiša, kafa, začina, čokolada, zatim kajmaka, više vrsta sireva, domaćeg kiselog mleka, suhomesnatih proizvoda, somuna, kora za pite, pa sve do zamrznutog programa (ćevapi, burek, pite). Jednom rečju – sve što Vam padne na pamet!

Od nedavno su tu i alkoholna pića, sve najbolje vrste rakija i vina sa područja bivše Jugoslavije, koje ovde možete upakovati sa probranim bonbonjerama i odneti kao poklon na rođendan ili slavu.

Tu je i crkveni program, sveće, tamjan i druge stvari…Kao i veliki izbor dečjih knjiga na srpskom jeziku, idealnih za učenje maternjeg jezika.

Ovde možete da naručite torte i kolače za rođendane, venčanja, slave…a za Uskrs farbana uskršnja jaja.

A oni koji pate od nostalgije ovde će naći i one stvari koje nam svima nedostaju u dalekom svetu – prijateljsku atmosferu, domaćinsku uslugu i toplu reč.

Najbolja preporuka da je sve u Balkan Bakery zdravo i kvalitetno jeste nedavno gostovanje i pohvale čuvene nutricionistkinje Maje Volk, koja je ovde spremala zdravu hranu sa svojim domaćinima.

TELEFON ZA NARUDŽBE: (708) 588-1899 ADRESA: 541 S La Grange Rd, La Grange IL

Tekst: Antonije Kovačević  Foto: Promo, Antonije Kovačević, Goran Pikula

POVEZANI TEKSTOVI:

PEKAR BOJAN I NJEGOVE VRATOLOMIJE (VIDEO): Pogledajte kako se pravi najbolji burek u Americi!

KAD ČIKAŠKO PREDGRAĐE MIRIŠE NA DOMAĆE KOLAČE: Pogledajte kako se prave najslađe ruske kape i princes krofne (VIDEO)

DRMA VAS NOSTALGIJA? Evo jednog mesta u Čikagu gde će Vam je garantovano izlečiti…

YOU MAY LIKE