Connect with us

Dijaspora

SRPKINJA DO POBEDE: Podržimo Vladanku u trci za najbolju kuvaricu Amerike!

Published

on

Promoter srpske kuhinje u SAD Vladanka Vladić, poreklom iz Bijeljine, ušla je u četvrtfinale nacionalnog američkog takmičenja koje organizuje američki magazin “Bon apetit” za najbolju domaćicu Amerike.

Rođena je u selu Međaši kod Bijeljine, završila je Medicinsku školu u Beogradu, a Vojnu školu u Rajlovcu. Radila je u Vazduhoplovnom zavodu u Batajnici, ali se 1989. godine odselila u SAD.

U Floridi je 1993. godine sa mužem otvorila dva restorana, a kada su ih prodali preselili su se u Kaliforniju 1998. godine i otvorili građevinsku firmu. Kao udovica danas živi sa svojom decom Mikaelom i Markom u Temekuli u Kaliforniji.

Vladanka ističe da će 80 odsto novca od nagrade koja iznosi 50.000 dolara donirati za spremanje gotovih jela za decu bez roditelja, ugrožene samohrane majke i porodice čiji članovi boluju od raka.

Ona je izjavila za naš portal da se posvetila kulinarstvu, jer je gojaznost mladih u SAD postala društvena bolest broj jedan, sa visokom stopom smrtnosti.

Da podsetimo, Vladanka je četvorostruki šampion dečije kuhinje u SAD, a njene obrazovne TV emisije i spotove gleda više miliona Amerikanaca.

Svi koji žele da podrže Vladanku da izađe kao pobednica na ovom takmičenju mogu da glasaju putem ovog LINKA!

Izvor: Serbian Times Foto: Privatna Arhiva

Advertisement