Connect with us

Uncategorized

SREĆA U DOMU MILOSAVLJEVIĆA: Stiglo 20 umatičenih ovaca, uskoro i obnova puta (FOTO)

Published

on

Nakon velike poplave u kojoj je porodica Milosavljević iz Dljina tragično izgubila 17 konja, 25 ovaca i nekoliko koza, opština Lučani je obezbedila donaciju u ovcama i pomoć u sanaciji puta do njihove kuće.

„Zahvalni smo što su nam u ovim teškim trenucima izašli u susret i omogućili da ponovo krenemo iz početka. Nadam se da ćemo uspeti da razvijemo ovu granu stočarstva. Put do kuće za nas je od neizmernog značaja jer će nam omogućiti prilaze do svih parcela”, rekao je Velimir Milosavljević.

Junska poplava nanela je štetu u čak 70 domaćinstava kao i na javnim ustanovama, putevima, mostovima, poljoprivrednim usevima, a pojavila su se i brojna klizišta koja je trebalo urgentno rešavati.

“ Na sreću, ljudskih žrtava nije bilo tako da smo kao prioritet imali sanaciju kuća i putne infrastukture. Sada smo uspeli da prikupimo pomoć za porodicu Milosavljević u vidu umatičenih 20 ovaca i u materijalu za nasipanje pristupnog puta ka domaćinstvu. Stado će uz brigu i subvencionisana sredstva za podsticaj stočarstvu moći da pruži značajan dohodak ovoj porodici “, istakao je Dolović.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement