Connect with us

Srbija

LUDILO U JUŽNOJ SRBIJI: U ovom gradu kovid pacijenti beže iz bolnice u kafiće!

Published

on

Pacijenti oboleli od korona virusa sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom stalni su gosti lokalnih kafića, prodavnica i kafana u Vranju , upozorio je neimenovani izvor iz Zdravstvenog centra u Vranju, prenosi portal InfoVranjske.

“Pacijenti bolesni od korone negde posle 12 sati, neki i čim prođe vizita, odlaze iz kovid bolnica u grad, druže se, ispijaju kafu, što smatram neprihvatljivim i pozivam odgovorne da to spreče po svaku cenu, jer doprinosi širenju epidemije”, rekao je izvor InfoVranjskih.

Izvor portala napominje da je “lično video nekoliko hospitalizovanih pacijenata kovid bolnica kako kafenišu po gradu”.

“Zaprepastio sam se kada sam ih video, ali nisam smeo da im se približim i da ih pitam kako su izašli iz kovid bolnice? Jedan se među njima, a taj se ‘sladio’ žestokim pićem, čak hvalio kako se i pored upale pluća oseća sasvim dobro, pa zašto ne bi skoknuo do grada i družio se sa svojim ‘kolegama koronašima'”, ispričao je u čudu.

Izvor InfoVranjskih iz ZC Vranje još jednom ‘očajnički’ apeluje na zdravstvene radnike da spreče pojavu ‘bežanja’ pacijenata iz kovid bolnica u Vranju i spreče širenje zaraze.

“Nije to bežanje đaka sa časova, ovde se radi o opasnoj epidemiji i virusu koji ne smanjuje svoju virulentnost ni na temperaturama iznad 30 stepeni, zato ljudi, uzmite se u pamet’, dramatično je zamolio i pacijente i zdravstvene radnike u Vranju.

Izvor: InfoVranjske
Foto: Wikimedia Creative Commons

Advertisement