Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.87"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
43°F
45°F
43°F
46°F
50°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 2 years ago

By admin

ŠLJIVOVICA U BRITANSKOM KVIZU MILIONER: Odgovor Engleza vredan 125 hiljada funti postao viralan! (VIDEO)

Rakija od šljive, odnosno šljivovica već godinama je zaštitni znak svih srpskih proslava, ali i brend naše zemlje. O tome koliko je ovo piće postalo poznato u svetu, govori činjenica da se tradicionalna srpska šljivovica našla u pitanjima u britanskoj verziji kviza “Želite li da postanete milioner”.

Naime, među pitanjima našlo se i “Koji je glavni sastojak rakije šljivovice”, dok su među ponuđenim odgovorima bili trešnja, kajsija, pomorandža i šljiva.

Zanimljiv deo videa počeo je onda kada učesnik kviza nije bio siguran koje je voće u pitanju, pa se odlučio za pomoć prijatelja, odnosno svoje majke. Čim ju je pozvao i pročitao pitanje, majka je bez razmišljanja odgovorila “Šljiva, šljiva, odgovor je šljiva”, a kada ju je sin pitao koliko je sigurna, odgovorila je “Sto posto”.

Ubedljive reči majke i njeno dobro poznavanje sastojka tradicionalnog alkoholnog pića koje dolazi iz Srbije naveli su na smeh sve u studiju, pa i samog voditelja i učesnika kviza koji je dobro znao koga da pozove, te se odlučio za odgovor koji mu je majka rekla, i naravno, pogodio, te osvojio 125.000 funti.

Delić kviza posebno je zapao za oko korisnicima Tvitera koji su oduševljeni, kako pitanjem, tako i majkom učesnika, koja je, kako su pisali ispod objave na pomenutoj društvenoj mreži “očigledno dolazila u Srbiju”.

Pored ovog, tu su se našli i drugi komentari na ovaj tvit koji su glasili “Majka zna znanje”, “Jedna je majka”, dok je svakako bilo i onih smešnih kao što su “Ovakvu sigurnost odogova dobiješ bar posle jedne litre rakije, kao i jedan na engleskom “125.000 u džep i who plums you?” (125.000 u džep i ko te šljivi).

Izvor: Kurir Foto: Printscreen / Twitter @SavaIISavanovic

YOU MAY LIKE