Connect with us

sport

ZA SVE JE “KRIV” NOLE: Hrvat debituje za Srbiju na ATP kupu u Sidneju!

Published

on

Srbija će početkom januara nastupati na ATP kupu u Sidneju, a pored uobičajenih imena, u sastavu će biti i jedan debitant.

Đokoviću, Lajoviću, Krajinoviću i Ćaćiću će se u ekipi priključiti i Matej Sabanov.

Matej Sabanov je dugogodišnji dubl igrač koji je zajedno sa svojim bratom Ivanom nedavno na nagovor Novaka Đokovića uzeo srpsko državljanstvo.

Srbija ih je ove godine upoznala kada su osvojili turnir u Beogradu iz serije 250, a onda na ivici suza govorili o tom trenutku.

„Naši roditelji su bili uz nas i kada nismo imali novac, verovali smo da možemo da ostvarimo snove. Hvala im najlepše na tome, nastavićemo da radimo kao i do sada, daćemo sve od sebe. Hvala svima, svim navijačima znam da neki nisu mogli da budu tu, ali svi koji su bili tu. Hvala im od srca“, kazala su tada braća Sabanov.

Braća Sabanov su trenutno na 96. poziiji kada je dubl u pitanju, ali su ove godine dosta napredovali i specijalizovali su se isključivo za dubl.

Sa druge strane, Nikola Ćaćić je 36. na listi dubl igrača, pa bi zajedno sa Matejom Sabanovim mogao da bude dobitna kombinacija u Australiji.

Naravno, treba računati i da ćemo u budučnosti gledati i braću u kombinaciji pa bi Srbija na taj način mogla a reši pitanje dubla o kojem je govorio Novak Đoković kao uslovu zašansu da se ravnopravno borimo za osvajanje Dejvis kupa.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Instagram @sabanovmat

Advertisement