Connect with us

Amerika

PIJANA SKRIVILA SAOBRAĆAJKU: Nećaka Džoa Bajdena izbegla zatvor, iako iza sebe ima niz krivičnih dela!

Published

on

Nećaka Džoa Bajdena Kerolajn Bajden izbegla je zatvorsku kaznu za vožnju pod dejstvom alkohola ili narkotika, nakon što je sud u Pensilvaniji prihvatio njeno priznanje krivice.

Bajdenova 33-godišnja rođaka, osuđena je na između 20 dana i šest meseci zatvora nakon saslušanja 3. decembra. Međutim, dogovor koji je sklopila sa tužiocem okruga Montgomeri znači da će izbeći zatvor, odnosno da će umesto toga odslužiti 20 dana rehabilitacije, a potom pet meseci uslovne kazne.

Kako prenosi Njujork Post, članovi porodice Bajden učestvovali su u najmanje osam drugih incidenata, za koje su uspešno izbegli zatvor.

“Biće na uslovnoj slobodi”, saopštila je Kejt Delano, portparolka tužilaštva okruga Montgomeri.

“Ukoliko u bilo kom trenutku prekrši uslovnu ili zakon, biće na izdržavanju kazne”, dodala je.

Takođe joj je naloženo da plati novčanu kaznu u visini 1.990 američkih dolara zbog pravnih troškova, kao i da “učestvuje u javnom ili neprofitnom programu komunalnih usluga u trajanju od 12 sati”.

Vozačka dozvola joj je suspendovana na godinu dana i biće primorana da učestvuje u programu podizanja svesti o drogama i alkoholu, objasnila je Delano.

Kerolajn Bajden, ćerka Džoovog brata Džejmsa, uhvaćena je u avgustu 2019. godine u opštini Louer Merion, nakon što se automobilom zabila u drvo. Džefri Simans, policajac koji ju je uhapsio, primetio je da je “imala poteškoća u fokusiranju na razgovor” dok ju je ispitivao.

Pored toga, vozila je bez dozvole.

PROČITAJTE JOŠ:

BIL GEJTS UPOZORAVA: Kafići treba da budu zatvoreni još najmanje 6 meseci!

SIN MUHAMEDA ALIJA: Moj otac bi mrzeo rasistički pokret Black Lives Matter!

SOROŠEVI I GEJTSOVI LJUDI U BAJDENOVOM TIMU: Američki voditelj upozorio narod da stižu teški dani za SAD (VIDEO)

U njenom automobilu nalazile su se bočice sa tabletama za opuštanje mišića i lečenje bolova karizoprodol i lorazepam, koji se obično koristi za ublažavanje anksioznosti. Oba su kontrolisane supstance.

Test krvi je kasnije potvrdio da su ti i drugi lekovi bili u njenom sistemu u trenutku incidenta.

Optužnica protiv Bajdenove podignuta je 4. novembra – jedan dan nakon predsedničkih izbora. Portparolka suda insistirala je na tome da je datum rezultat nasumičnih događaja, odnosno da je tajming bio slučajan.

Majk Gotlib, advokat iz Pensilvanije sa iskustvom u slučajevima vožnje pod dejstvom narkotika, smatra da je presuda poštena za prvi prekršaj.

“Nije neobična olakšavajuća kazna za vreme provedeno na rehabilitaciji. Iskreno, mislim da se prema njoj ne postupa drugačije nego što bi se postupao sa bilo kojim od mojih klijenata” rekao Gotlib, prenosi Njujork Post.

Bajdenovoj, međutim, ovo nije prvi sudar sa zakonom.

Prethodno je u Njujorku optužena da je potrošila više od 110.000 američkih dolara sa ukradene kreditne kartice, a optužena je i za napad na policajca u Njujorku.

Na sudu je 2017. godine priznala da je koristila kreditnu karticu neidentifikovane žrtve na Menhetnu između aprila 2015. i juna 2016. godine. U junu 2017. godine pristala je da potrošeni novac isplati i da se bavi društveno korisnim radom.

Kerolajn je takođe uhapšena 2013. godine tokom prepirke sa cimerom, zbog napada na policajca koji se odazvao pozivu za njihov stan. Policajac je prošao bez povreda, a Bajdenova bez zatvora.

Izvor: Daily Mail
Foto: Printscreen YouTube / Daily Mail

Advertisement