Chicago, IL
54°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 8mph S
Humidity: 53%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 4
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
54°F
55°F
54°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
68°F / 41°F
46°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SKANDALOZNA ODLUKA: Na Kosovu zabranjena prodaja jestivog ulja iz Srbije!

Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, preduzetništva i industrije Kosova (MIPT) zabranila je privrednom operateru da na Kosovu prodaje jestivo ulje koje je uvezao iz Srbije i naložila da taj proizvod povuče iz prodaje u roku od 15 dana.

„Tržišna inspekcija je obavila proveru količine i težine proizvoda među ekonomskim operaterima. Kako bi se otklonila sumnja u težinu i količinu proizvoda, uzorci su poslati u laboratoriju na relevantne analize, nakon čega je utvrđeno da vrsta jestivog ulja na tržištu ne ispunjava kriterijume“, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE VIŠE:

U saopštenju se ističe da je izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno da jestivo ulje proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode.

Tržišna inspekcija je, kao i u svakom drugom slučaju, preduzela mere u skladu sa zakonima i ekonomskom operateru, uvozniku ovog ulja, zabranjeno je da prodaje taj proizvod, a potrebno je da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana, dodaje se u saopštenju.

Iz MIPT kažu da Tržišna inspekcija kontinuirano obavlja provere i inspekcije na terenu u cilju zaštite potrošača i da će to činiti i narednih dana.

„Pozivamo građane-potrošače da budu pažljivi prilikom kupovine, te da za svako kršenje prava potrošača nastave da se pritužbama/obaveštenjima obraćaju Tržišnoj inspekciji, preko Odeljenja za zaštitu potrošača u Ministarstvu industrije, preduzetništva i trgovine“, istaknuto je u saopštenju.

POVEZANE TEME:

STIGLA REAKCIJA MOSKVE: Odgovorili na najavu Vučića da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji!

ZA JOŠ ČVRŠĆE PARTNERSTVO: Srpski general u poseti SAD na poziv komandanta Nacionalne garde!

ZABORAVLJENA EPIZODA SRPSKE ISTORIJE: Evo šta označava Vozarev krst u Beogradu i ko ga je podigao!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE