Chicago, IL
57°
Mostly Cloudy
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 16mph SSW
Humidity: 39%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
57°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
54°F / 45°F
59°F / 57°F
75°F / 61°F
73°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

STIGLA REAKCIJA MOSKVE: Odgovorili na najavu Vučića da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji!

Kremlj razume neviđeni pritisak sa Zapada pod kojim se rukovodstvo Srbije nalazi i ceni stav predsednika Aleksandra Vučića. Istovremeno, Moskva računa na dalji uzlazni razvoj odnosa između dve države, rekao je danas pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov komentarišući Vučićevu izjavu da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji.

„Svesni smo neviđenog pritiska kojem je rukovodstvo Srbije izloženo sa kolektivnog Zapada i svesni smo cene i napora srpskog rukovodstva koje je do sada uspelo da izdrži upravo taj pritisak“, rekao je Peskov, a prenosi TASS.

„Izuzetno cenimo ovaj stav srpskog rukovodstva i nadamo se da će naši bilateralni odnosi nastaviti da se razvijaju uzlazno“, naglasio je portparol Kremlja.

PROČITAJTE VIŠE:

Peskov je istakao da Rusija ceni svoje odnose sa Srbijom.

„Oni imaju duboke istorijske korene, imaju veoma, veoma sadržajnu sadašnjost i sigurni smo da imaju veoma velike izglede za budućnost“, dodao je on.

Vučić je ranije rekao da će Beograd u jednom trenutku možda morati da uvede sankcije zbog situacije u Ukrajini.

Peskov ni reč o „šali“ da se Srbija priključi Rusiji
Novinari su pitali Peskova da prokomentariše šalu gubernatora Kurganske oblasti Vadima Šumkova da Srbija treba da odbije ulazak u EU i da se pridruži Rusiji u budućnosti. Peskov nije želeo da daje komentare na tu temu, prenosi TASS.

Šef ovog ruskog regiona u četvrtak se na svom Telegram nalogu osvrnuo na vest o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Zapad preti Beogradu uskraćivanjem prijema u EU zbog nerešenog kosovskog pitanja.

„Srbija treba da se izjasni o nameri da ne uđe u EU, već da bude uključena u Evroazijsku ekonomsku uniju (EAEU), a zatim, sukcesivno, u Rusku Federaciju“, napisao je gubernator i potom naglasio da je reč o šali, ali da je „ozbiljno mislio na ceo problem rascepkanosti Slovena“.

„Ostavljam to bez komentara“, rekao je Peskov danas.

POVEZANE TEME:

OVOME SE SMEJE CELA NEMAČKA: Šta se desi kad se Srbin i Nemac posvađaju zbog folk muzike! (VIDEO)

КUSTURICA: EU ne nudi ništa Srbiji osim ultimatuma, Zapad želi da zapali Balkan!

ZA JOŠ ČVRŠĆE PARTNERSTVO: Srpski general u poseti SAD na poziv komandanta Nacionalne garde!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Wikipedia.org

YOU MAY LIKE