Chicago, IL
68°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 68°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 63%
Pressure: 29.36"Hg
UV index: 3
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
68°F
66°F
64°F
63°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SRBIN IZBODEN NA KOSOVU: Mladić (20) napadnut nožem dok je šetao psa!

Dvadesetogodišnji srpski mladić uboden je nožem u Mogili dok je šetao svog psa, saopštila je Kancelarija za KiM, koja je okrivila grupu Albanaca da su navodno izvršili napad. Kosovska policija, međutim, premda potvrđuje da je povređen srpski mladić, navodi da je povređivanju, prethodila svađa sa maloletnim albanskim mladićem oko kućnog ljubimca, te da je i on povređen.

Javnost je o incidentu prvi obavestio predsednik Srbije za skupštinskom govornicom i to kao napadu Albanaca na Srbina.

Kosovska policija je u odgovoru KoSSev, kazala da se radi o Srbinu B.Đ. (2003) i Albancu Lj.E. (2006) i da su se navodno posvađali oko psa.

PROČITAJTE VIŠE:

„Obaveštavamo Vas da je danas, oko 13:00 časova, Regionalna Policijska Direkcija Gnjilane – Policijska Stanica Klokot, primila informaciju o incidentu u selu Mogila, Opština Klokot. Policijske jedinice su hitno odgovorile na slučaj i na osnovu dostavljenih informacija saznalo se da su dve mlađe osobe, nakon trenutne svađe oko kućnog ljubimca (psa), učestvovale u fizičkom obračunu. Lj.E. (2006) albanske nacionalnosti i B.Đ (2003) srpske nacionalnosti, zadobili su telesne povrede“, navodi KP u pisanom odgovoru za KoSSev.

B.Đ. je, kako navodi policija, upućen na lečenje u Pasjane, dok je LJ.E, nakon ukazane pomoći u Vitini, upućen u regionalnu bolnicu u Gnjilanu, navodi KP za KoSSev.

U izveštaju dostavljenom našem portalu, KP navodi da se istraga izvodi u koordinaciji sa tužiocem.

Nešto ranije, Kancelarija za KiM oglasila se saopštenjem u kojem navodi da se dogodio napad na srspkog mladića B.Đ (20) iz Mogile kome je, kako su naveli u saopštenju, „grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u predelu ramena“, te ujedno naglasila da su ga „napali dok je šetao psa“.

Ujedno za ovaj slučaj su naveli da je „direktna posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija“.

„Jasno je da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta“, navodi Kancelarija za KiM.

Sličnim saopštenjem oglasila se i Srpska lista, takođe optuživši kosovsku vladu i premijera Aljbina Kurtija.

„Posledica antisprske histerije diktatorskog režima Aljbina Kurtija svakoga dana proizvede novi napad na srpsku decu, srpske mladiće, imovinu ili Srpsku pravoslavnu crkvu“, navode u saopštenju.

Zapravo je Aleksandar Vučić prvi koji je javnost danas za skupštinskom govornicom obavestio o incidentu i to je konstatovao – da je on prvi.

POVEZANE TEME:

SKANDALOZNA ODLUKA: Na Kosovu zabranjena prodaja jestivog ulja iz Srbije!

STIGLA REAKCIJA MOSKVE: Odgovorili na najavu Vučića da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji!

TANJA IMA TROJE DECE I ZVER OD 40 TONA: Godinama je tražila posao, a sada u šleperu krstari celom Evropom!

Izvor: Kossev.info
Foto: Kossev.info

YOU MAY LIKE