Connect with us

Amerika

SIN MUHAMEDA ALIJA: Moj otac bi mrzeo rasistički pokret Black Lives Matter!

Published

on

Na četvrtu godišnjicu smrti možda najvećeg boksera svih vremena, jedini biološki sin Muhameda Alija izjavio je kako bi njegov otac bio protiv Black Lives Matter (BLM), nazivajući pokret “rasističkim”, a demonstrante “đavolima”.

Kasijus Klej, koji je ime promenio u Muhamed Ali, tokom života se proslavio ne samo kao bokser, već i kao aktivist. Ipak, njegov sin Muhamed Ali Mlađi uveren je da bi njegovom ocu bilo mučno da gleda kako se protesti zbog smrti Džordža Flojda pretvaraju u nasilje i pljačku.

“Ne uništavajte stvari, ne razvaljujte mesto. Možete mirno da protestujete”, rekao je Ali Mlađi za New York Post.

“Moj otac bi rekao: ‘Oni nisu ništa drugo do đavoli.’ Moj otac je govorio: ‘Svi životi su bitni.’ Mislim da se ne bi složio sa ovim”, rekao je i dodao: “Mislim da je to rasistički”.

“Nisu bitni samo životi crnaca, već i bele životi, kineski životi, svi životi, i svačiji život. Bog voli sve – nikada nikoga nije izdvojio. Ubijanje je pogrešno bez obzira o kome se radi”, rekao je Ali tokom jednosatnog intervjua.

Po policijskoj brutalnosti, Ali Mlađi koji je musliman kao i otac, branio je snage policije.

Muhamed Ali Mlađi / Printscreen YouTube / CBS This Morning

“Policajci se ne bude misleći: ‘Ubiću danas jednu crn*ugu ili jednog belca. Oni samo pokušavaju da se vrate kući svojoj porodici u jednom komadu”, smatra on.

Govoreći o ubistvu Džordža Flojda od strane belog policajca iz Mineapolisa, Ali je rekao: “Policajac je pogrešio što je ubio tu osobu, ali ljudi ne shvataju da je bilo više snimaka od onoga što su pokazali. Tip se opirao hapšenju, policajac je radio svoj posao, ali koristio je pogrešnu taktiku”.

PROČITAJTE JOŠ:

KORAK KA MIRU: Tramp naredio povlačenje američkih trupa iz Somalije!

IZGLASAN ISTORIJSKI ZAKON: Kongres odobrio dekriminalizaciju marihuane, čeka se Senat!

SRPSKA SVETINJA ISPOD AUSTRALIJSKE PUSTINJE: Upoznajte Crkvu svetog Ilije i podzemni gradić Kuber Pidi (FOTO, VIDEO)

Ali se slaže sa predsednikom Trampom da je Antifa podsticala nasilje tokom protesta zbog Džordža Flojda, kao i da bi pokret trebalo da bude označen kao teroristička organizacija.

“Oni se ne razlikuju od muslimanskih terorista. Svi bi trebalo da dobiju ono što zaslužuju. Oni osnivaju preduzeća, tuku nevine ljude u susedstvu, razbijaju policijske stanice i prodavnice. Oni su teroristi – terorišu zajednicu. Slažem se sa mirnim protestima, ali Antifa, oni moraju da ubiju sve u tome”, rekao je i dodao: “Black Lives Matter nije miran protest. Antifa nikada nije želela da to bude mirno. Sve bih ih uklonio”.

Ilustracija: Džordž Flojd i Black Lives Matter / Pixabay

Otac dvoje dece, 47-godipnji Ali Mlađi , živi na Floridi i poslednjih godina muči se da sastavi kraj s krajem radeći kao pejzažni baštovan i građevinski radnik. Prethodno je rekao da mesečno prima novčanu naknadu od 1.000 dolara od očevog imanja koje procenjuje na 60 miliona dolara.

Uprkos jakim tenzijama između crnačke zajednice i policije, Ali kaže da ga policajci nikada nisu izdvajali zbog boje kože i kaže da se ne slaže sa optužbama za institucionalni rasizam.

“Nijsu svo policajci loši, ima ih nekoliko. Postoji nekolicina policajaca koji su krivi, trebalo bi ih zaključati. Nikad nisam imao neprijatnu scenu sa policajcem. Uvek su bili dobri i štitili su me. Nemam problema sa njima”, objašnjava.

Ali je takođe izjavio i da podržava Trampa, kao i da bi ga podržavao njegov otac, koji je svojevremeno otišao u zatvor zbog odbijanja da bude regrutovan za rat u Vijetnamu zbog svojih verskih uverenja.

“Mislim da je Tramp dobar predsednik. Moj otac bi ga podržao. Tramp nije rasista, on je za sve ljude. Demokrate su te koje su rasisti i nisu za svakoga. Ovi [političari demokrate] koji govore da su crni životi bitni, ko ste vi, dođavola, da to kažete? Nisi ni crn. Demokrate ne daju nikome odgovor. Hilari Kinton ne daje niša; ona se bori da je ne zaključaju” smatra Ali i zaključuje:

“Tramp je mnogo bolji od Кlintona i Obame. … Jedini koji je uradio ono što je rekao da će učiniti je Donald Tramp”.

Izvor: New York Post
Foto: Wikimedia Creative Commons; Printscreen YouTube

Advertisement